Putin nu mai are ce face. Americanii i-au deconspirat tactica

09 Iun. 2022, 12:58
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Iun. 2022, 12:58 // Actual //  bani.md

Ben Wallace, secretar american al Apărării, spune că Vladimir Putin utilizează tacticile lui Adolf Hitler în invazia asupra Ucrainei. Printre acestea vorbește despre eliminarea unui stat de pe harta lumii, deportările sau lagărele de concentrare.

Ben Wallace, secretarul Apărării SUA, compară regimul lui Vladimir Putin din Rusia de astăzi cu politica de stat a Germaniei hitleriste.

Mesajele pe care le auzim de la Kremlin seamănă cu cele pe care le-am auzit în anii 1930 și 1940 din partea Germaniei naziste„, declară Wallace, prezent la o conferință a Grupului Nordic al națiunilor aliate din Islanda.

Oficialul american declară că Vladimir Putin și-a împins soldații într-o „mașină de tocat carne”, asta pentru că președintele rus posedă „dorința de a folosi naționalismul etnic pentru a elimina oamenii a căror identitate contestă actuala Rusie, așa cum o vede Kremlinul”, spune Ben Wallace, amintind că, încă din 24 februarie 2022, circa 80.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, confom The Sun.

„Să ocupi oameni care nu vor să fie ocupați nu este un lucru ușor de făcut. Naziștii au învățat acest lucru în toată Europa. Cred că Rusia descoperă acest lucru în zonele deja ocupate„, conchide Ben Wallace, oficial al Apărării SUA.

Scriind pentru Daily Telegraph, liderul polonez a spus: „Putin nu este nici Hitler, nici Stalin. Din păcate, el este mai periculos. Dacă Europa nu îl va opri, Putin va conduce forțele ruse mai departe în Europa”. Morawiecki a spus că „depinde de noi unde decidem să ne oprim”.

El a atacat ideologia „Russkiy Mir” a lui Putin – care înseamnă Lumea Rusă, plasând țara în centrul puterii mondiale, cu ecouri sinistre ale comunismului și nazismului secolului XX. Morawiecki a calificat-o drept „o ideologie prin care Rusia justifică drepturile și privilegiile inventate pentru țara sa”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 14:33 // Actual //  Ursu Victor

Republica Moldova nu dispune în prezent de o industrie de apărare în sens clasic, însă autoritățile recunosc necesitatea dezvoltării acestui sector și intenționează să valorifice industriile cu dublă utilizare care pot deveni atractive pentru partenerii internaționali. Declarația aparține lui Valeriu Mija, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, făcută în timpul unui briefing dedicat summitului NATO de la Haga.

Întrebat despre strategia națională de apărare și despre conexiunile dintre industria locală și lanțurile valorice europene și euroatlantice, Mija a confirmat că Republica Moldova „nu are industrie de apărare clasică”, dar că „lucrurile se mișcă” în direcția integrării în rețelele europene. El a subliniat că documentul strategic include obiective pentru dezvoltarea acestui sector și o cooperare mai strânsă cu Uniunea Europeană și NATO.

„Avem foarte multe industrii cu destinații duble care pot fi catalogate ca mărfuri strategice și care reprezintă interes pentru parteneri”, a explicat oficialul. Potrivit lui, Moldova acționează pe trei filiere: bilaterală, NATO și UE. În cadrul colaborării cu Bruxellesul se lucrează la ajustarea standardelor și identificarea oportunităților concrete de integrare în lanțurile de producție de apărare.

Mija a mai menționat că noua strategie se corelează cu planul de creștere economică dezvoltat de Ministerul Dezvoltării Economice, care vizează stimularea industriilor cu destinație dublă – atât pentru piața civilă, cât și pentru necesități de securitate.

„Pentru Moldova, acest efort ar însemna locuri de muncă, dezvoltare economică și creșterea rezilienței. Pentru parteneri – acces la produse strategice competitive”, a afirmat oficialul.

În contextul în care bugetele de apărare europene au scăzut de trei ori în ultimele decenii, iar cele din Asia au crescut exponențial, NATO și UE încep să investească tot mai mult în revitalizarea capacităților industriale militare. Moldova vrea să prindă acest tren și să contribuie cu propriile resurse intelectuale și capacități industriale emergente.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO