Putin nu mai are ce face. Americanii i-au deconspirat tactica

09 Iun. 2022, 12:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Iun. 2022, 12:58 // Actual //  Lupu Eduard

Ben Wallace, secretar american al Apărării, spune că Vladimir Putin utilizează tacticile lui Adolf Hitler în invazia asupra Ucrainei. Printre acestea vorbește despre eliminarea unui stat de pe harta lumii, deportările sau lagărele de concentrare.

Ben Wallace, secretarul Apărării SUA, compară regimul lui Vladimir Putin din Rusia de astăzi cu politica de stat a Germaniei hitleriste.

Mesajele pe care le auzim de la Kremlin seamănă cu cele pe care le-am auzit în anii 1930 și 1940 din partea Germaniei naziste„, declară Wallace, prezent la o conferință a Grupului Nordic al națiunilor aliate din Islanda.

Oficialul american declară că Vladimir Putin și-a împins soldații într-o „mașină de tocat carne”, asta pentru că președintele rus posedă „dorința de a folosi naționalismul etnic pentru a elimina oamenii a căror identitate contestă actuala Rusie, așa cum o vede Kremlinul”, spune Ben Wallace, amintind că, încă din 24 februarie 2022, circa 80.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, confom The Sun.

„Să ocupi oameni care nu vor să fie ocupați nu este un lucru ușor de făcut. Naziștii au învățat acest lucru în toată Europa. Cred că Rusia descoperă acest lucru în zonele deja ocupate„, conchide Ben Wallace, oficial al Apărării SUA.

Scriind pentru Daily Telegraph, liderul polonez a spus: „Putin nu este nici Hitler, nici Stalin. Din păcate, el este mai periculos. Dacă Europa nu îl va opri, Putin va conduce forțele ruse mai departe în Europa”. Morawiecki a spus că „depinde de noi unde decidem să ne oprim”.

El a atacat ideologia „Russkiy Mir” a lui Putin – care înseamnă Lumea Rusă, plasând țara în centrul puterii mondiale, cu ecouri sinistre ale comunismului și nazismului secolului XX. Morawiecki a calificat-o drept „o ideologie prin care Rusia justifică drepturile și privilegiile inventate pentru țara sa”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău