Putin nu mai are ce face. Americanii i-au deconspirat tactica

09 Iun. 2022, 12:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Iun. 2022, 12:58 // Actual //  Lupu Eduard

Ben Wallace, secretar american al Apărării, spune că Vladimir Putin utilizează tacticile lui Adolf Hitler în invazia asupra Ucrainei. Printre acestea vorbește despre eliminarea unui stat de pe harta lumii, deportările sau lagărele de concentrare.

Ben Wallace, secretarul Apărării SUA, compară regimul lui Vladimir Putin din Rusia de astăzi cu politica de stat a Germaniei hitleriste.

Mesajele pe care le auzim de la Kremlin seamănă cu cele pe care le-am auzit în anii 1930 și 1940 din partea Germaniei naziste„, declară Wallace, prezent la o conferință a Grupului Nordic al națiunilor aliate din Islanda.

Oficialul american declară că Vladimir Putin și-a împins soldații într-o „mașină de tocat carne”, asta pentru că președintele rus posedă „dorința de a folosi naționalismul etnic pentru a elimina oamenii a căror identitate contestă actuala Rusie, așa cum o vede Kremlinul”, spune Ben Wallace, amintind că, încă din 24 februarie 2022, circa 80.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, confom The Sun.

„Să ocupi oameni care nu vor să fie ocupați nu este un lucru ușor de făcut. Naziștii au învățat acest lucru în toată Europa. Cred că Rusia descoperă acest lucru în zonele deja ocupate„, conchide Ben Wallace, oficial al Apărării SUA.

Scriind pentru Daily Telegraph, liderul polonez a spus: „Putin nu este nici Hitler, nici Stalin. Din păcate, el este mai periculos. Dacă Europa nu îl va opri, Putin va conduce forțele ruse mai departe în Europa”. Morawiecki a spus că „depinde de noi unde decidem să ne oprim”.

El a atacat ideologia „Russkiy Mir” a lui Putin – care înseamnă Lumea Rusă, plasând țara în centrul puterii mondiale, cu ecouri sinistre ale comunismului și nazismului secolului XX. Morawiecki a calificat-o drept „o ideologie prin care Rusia justifică drepturile și privilegiile inventate pentru țara sa”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 11:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 11:40 // Actual //  Lupu Eduard

Metanul livrat e Gazprom va costa 568,15 de dolari, cu 14% mai puțin în luna iunie față de luna mai, potrivit datelor publicate de președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Tot volumul de gaz livrat de concernul rus va fi livrat regiunii din stânga Nistrului”, anunță președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

Din decembrie anul trecut Chișinăul nu mai importă gaze de la Gazprom. Compania de stat Energocom s-a reorientat pe piețele din vest, iar cantitatea de 5,7 milioane metri cubi a fost redirecționată malului stâng în schimbul energiei electrice.

Analiștii susțin că există riscul ca Gazprom să sisteze livrările de gaz în Republica Moldova or, acest lucru ar pune presiune pe Chișinău pe fondul situației geopolitice tensionate actuale. În cazul în care Gazprom își va întrerupe livrările de gaze naturale către moldoveni, aceasta va submina imediat relațiile comerciale dintre centrala de la Cuciurgan și Energocom. Cuciurgan ar putea începe să cumpere gaze naturale de la Energocom în schimbul energiei electrice pe care o produce, care va fi la prețuri mult mai mari în comparație cu status quo-ul. De asemenea, Energocom ar putea crește achizițiile sale de energie electrică din alte surse (de exemplu, OPCOM) la prețuri mult mai mari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău