Știrea zilei! Oligarhii fugarii de justiție care au îngroșat rândurile vor fi aduși în țară. Alaiba: Gata cu odihna

09 Iun. 2022, 14:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Iun. 2022, 14:32 // Actual //  Lupu Eduard

Deputații au votat în prima lectură legea care prevede instituirea unui mecanism prin care instituțiil de drept posibilitatea de a instrumenta cauzele penale în lipsa persoanei, dacă aceasta în mod vădit se eschivează de la urmărirea penală sau de la procesul de judecată. Legea a fost susținută de 78 deputații în prima lectură.

„Multe dintre aceste personaje arhicunoscute, asupra cărora planează bănuieli rezonabile că ar fi prejudiciat statul și ar fi furat banii cetățenilor noștri, și-au găsit refugiul în diferite țări și continuă să trăiască în condiții de lux. Asta în timp ce procurorii și judecătorii așteaptă ca acestea să se prezinte în instanță pentru a finaliza examinarea cauzelor, iar cetățenii așteaptă pedepsirea lor și confiscarea bunurilor adunate ilegal. Este de la sine înțeles că aceste persoane nu se vor prezenta benevol în fața organului de urmărire penală sau a instanței de judecată”, a declarat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco în cadrul ședinței Parlamentului.

Deputatul blocului BCS Vlad Batrîncea a criticat legea și a spus că e doar o fumigenă, iar hoții se vor plimba în continuare la liberatate.

E prea ușor să eviți justiția în Moldova. Chiar daca și ai furat miliarde, te poți eschiva. Fugi din Moldova și gata. Procesul e blocat. Sunt câțiva “eroi” care anume astfel se eschivează cu anii.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba afirmă că este un proiect c are permite finalizarea urmăririi penale și înaintarea acuzării în lipsa bănuitului. Faptul că bănuitul nu este în țară cu anii nu trebuie să blocheze justiția. Iar după condamnare va urma extrădarea. Oligarhii fugari vor să evite justiția pur și simplu stând departe de Moldova. Un fel de odihnă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău