Ungurii taxează la sânge pasagerii care zboară cu avionul. Moldovenii printre ei

09 Iun. 2022, 13:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Iun. 2022, 13:07 // Actual //  Lupu Eduard

Companiile aeriene care zboară în Ungaria vor plăti de la începutul lunii iulie 2022 o taxă suplimentară care poate ajunge până la 25 de euro/pasager. Din 1 iulie 2022, toate companiile aeriene care operează zboruri în Ungaria vor fi obligate să achite o taxă suplimentară care ajunge până la 25 de euro/pasager, arată Boarding Pass.

Potrivit publicației Bank360, pentru pasagerii care zboară din Ungaria în Uniunea Europeană taxa va fi de 3.900 de forinți/pasager (aproximativ 9,95 euro). Aceeași taxa va avea aceeași valoare și pentru pasagerii care zboară din Ungaria către destinații din Marea Britanie, Irlanda de Nord, precum și Albania, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, San Marino, Elveția, Serbia și Ucraina.

Însă, pentru pasagerii care zboară din Ungaria în afara Uniunii Europene și a țărilor și teritoriilor enumerate anterior această taxă va fi de 9.750 de forinți/pasager (aproximativ 25 de euro). Noua taxă va fi inclusă în biletele de avion și ulterior va fi colectată de la companiile aeriene de către companiile care asigură serviciile de manipulare la sol a zborurilor pe aeroporturile din Ungaria. Pe lângă sectorul aviatic, Guvernul de la Budapesta a adoptat noi taxe și pentru companiile cu activități în sectoarele energetice, farmaceutice, bancare, de asigurări, de telecomunicații și de comerț.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău