Vești bune pentru pescari! De miercuri, 15 iunie, se permite pescuitul în bazinele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova. Odată cu expirarea perioadei de prohibiție, pescarii profesioniști și amatori au luat cu asalt lacurile și râurile din țară, inclusiv apele din zona de frontieră.
În acest context, Direcția Regională Vest a Poliției de Frontieră a venit cu unele precizări în ceea ce privește pescuitul în zonele de frontieră.
În primul rând, pescarii trebuie să cunoască că pescuitul în zona de frontieră este permis numai pe timp de zi, cu avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră.
De asemenea, Poliția de Frontieră eliberează permisele de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor pentru toate tipurile de activitate. Pentru obținerea permisului de acces în zona de frontieră este necesar de prezentat un set de acte. Mai multe detalii puteți consulta AICI.
De asemenea, reamintim că Pescuitul sportiv, amator și de agrement în obiectivele acvatice piscicole naturale se efectuează în baza permiselor eliberate de Agenţia de Mediu, numai în cursul zilei de la răsăritul şi până la asfinţitul soarelui.
escuitul poate fi practicat în următoarele obiective acvatice naturale, cu excepţia obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele: fluviul Nistru cu afluenţii săi Ciorna, Răut, Ichel, Bîc şi Botna, lacul de acumulare Dubăsari; râul Prut cu afluenţii săi Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gîrla Mare, Delia, Nîrnova, Lăpuşna, Sarata, Tigheci, lacul de acumulare Costeşti-Stînca; Râurile Cogîlnic, Cahul, Ialpug; bălţile Manta, lacul Cahul.
Dacă căutați locul ideal pentru pescuit consultați LISTA lacurilor publice și private din țară.