Războaie terestre în Europa! Șeful armatei britanice, avertisment înfiorător

20 Iun. 2022, 07:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2022, 07:48 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul Patrick Sanders, șef al Statului Major britanic, vorbește despre războaie terestre în Europa, motiv pentru care Marea Britanie trebuie să fie pregătită pentru a lupta și câștiga astfel de lupte. Mai mult, oficialul britanic spune că Regatul Unit ar urma să lupte în Europa încă o dată, amintind de cea de-a doua conflagrație mondială.

Generalul Patrick Sanders este noul şef al Statului Major al armatei britanice. Acesta avertizează că forțele militare ale Regatului Unit trebuie să se pregătească pentru „a lupta în Europa încă o dată”, conform presei internaționale.

„Sunt primul şef de Stat Major după 1941 care preia comanda armatei în umbra unui război terestru în Europa care implică o putere continentală. Invazia rusă în Ucraina evidenţiază obiectivul nostru esenţial de a proteja Regatul Unit prin capacitatea noastră de a lupta şi câştiga războaie terestre.

Există un imperativ puternic de a construi forţe armate capabile să lupte împreună cu aliaţii noştri şi să învingă Rusia în luptă. Suntem generaţia care trebuie să pregătească forţele armate să lupte în Europa încă o dată”, spune generalul Patrick Sanders.

Boris Johnson, premierul țării, a exclus ideea ca Marea Britanie să trimită trupe care să sprijine direct Ucraina în război, dar a asigurat că Regatul Unit va susține „pe termen lung” statul ucrainean, împotriva agresiunii Rusiei.

Vizita surpriză a premierului britanic Boris Johnson în Ucraina vine după cea a altor patru lideri europeni, reprezentând Franța, Italia, Germania și România, în timpul căreia și-au exprimat solidaritatea faţă de țara invadată de armata rusă.

Johnson a lansat un program de instruire a soldaților ucraineni de către armata britanică, în cadrul căreia, până la 10.000 de soldați ucraineni ar urma să fie antrenați în perioade de câte 120 de zile, pentru a ajuta forțele ucrainene „să-și intensifice rezistența” față de asaltul rusesc.

Boris Johnson a spus că dorește „să trimită un mesaj clar și simplu poporului ucrainean: Regatul Unit este cu voi și vom fi alături până când veţi învinge în cele din urmă”.

Aceasta este a doua vizită a lui Johnson la Kiev de când a început pe 24 februarie agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, în timpul scurs de atunci Marea Britanie remarcându-se prin livrările substanţiale de armament pentru Ucraina.

„Multele zile scurse din acest război au dovedit că sprijinul Marii Britanii este ferm şi hotărât. Mă bucur să-l văd din nou la Kiev pe marele prieten al ţării noastre, Boris Johnson”, a declarat Zelenski, președintele Ucrainei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău