Arabia caută nemurirea. Finanțează un test cu un medicament, prescris diabeticilor, care ar putea stimula longevitatea

20 Iun. 2022, 07:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2022, 07:32 // Actual //  Lupu Eduard

Arabia Saudită, regatul petrolier, suferă de bolile degenerative ale unei vieţi prea îndestulate. Populaţia ţării îmbătrâneşte într-un ritm mai accelerat decât în alte părţi ale lumii. Drept urmare, şi-a propus să cheltuiască nu mai puţin de 1 miliard de dolari pe an pentru descoperirea unor tratamente şi tehnologii care să încetinească îmbătrânirea.

Oricine are mai mulți bani decât poate să cheltuiască încearcă în cele din urmă să vindece îmbătrânirea. Fondatorul Google, Larry Page, a încercat acest lucru. Jeff Bezos, la fel. Miliardari din domeniul tehnologiei ca Larry Ellison și Peter Thiel au încercat şi ei. Acum, Regatul Arabiei Saudite, care are cam la fel de mulți bani ca toți aceștia la un loc, va încerca, la rândul său, să cerceteze nemurirea.

Familia regală saudită a înființat o organizație non-profit numită Hevolution Foundation, care intenționează să cheltuiască până la 1 miliard de dolari pe an pentru a sprijini cercetarea privind biologia îmbătrânirii și pentru a găsi modalități de a prelungi numărul de ani pe care oamenii îi trăiesc într-o stare bună de sănătate, un concept cunoscut sub numele de „durată de viață sănătoasă”.

Dacă saudiții vor reuși să cheltuiască această sumă, statul din Golf ar putea deveni cel mai mare sponsor al cercetărilor care încearcă să înțeleagă cauzele ce stau la baza îmbătrânirii și cum ar putea fi aceasta încetinită cu ajutorul medicamentelor. Ideea, populară în rândul unor oameni de știință specializați în longevitate, este că, dacă se poate încetini procesul de îmbătrânire a organismului, se poate întârzia apariția mai multor boli și se pot prelungi „anii sănătoși” de care oamenii să se poată bucura pe măsură ce îmbătrânesc.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Mai 2024, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2024, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Fuzionarea celor două instituții de învățământ superior vine în contextul unei inițiative menite să optimizeze resursele și să sporească calitatea educației superioare în țară. Prin unirea lor, se va crea o instituție academică mai puternică și mai competitivă, capabilă să ofere programe educaționale diversificate și de înaltă calitate.

Noul nume al instituției rezultate din fuziunea dintre USM și UTM va fi Universitatea din Chișinău. Această schimbare va reflecta identitatea și misiunea noii entități academice, care va servi comunitatea academică și societatea în ansamblu într-un mod mai eficient și mai eficace.

„De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale și, din păcate, nu am reușit să ne includem în aceste topuri”, a declarat Bostan. „De exemplu, în timp ce în trecut Times Higher Education enumera aproximativ 600 de universități, astăzi lista depășește 2003, iar noi încă nu am reușit să ne poziționăm în acest clasament”, declara săptămâna trecută, la consiliul rectorilor, Viorel Bostan.

Bostan a subliniat importanța atragerii studenților internaționali pentru a consolida universitățile din Moldova, dar a evidențiat și nevoia de resurse și capacități pentru a realiza acest lucru. În acest context, el a propus inițierea unui proces de fuziune între Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat din Moldova, nu prin absorbție, ci printr-o colaborare între două instituții care au o istorie comună de colaborare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău