(VIDEO) Deserturi perfecte pentru vară! Inspiră-te de la Valerie’s Food

22 Iun. 2022, 18:15
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
22 Iun. 2022, 18:15 // Actual //  MD Bani

Vara e anotimpul în care îți poți permite să experimentezi în bucătărie întrucât ai la dispoziția ta o varietate largă de fructe de sezon. Cireșele, căpșunile, caisele, zmeura se pot transforma în adevărate delicii. Am tras cu ochiul pe canalul de Youtube al bloggeriței Valerie’s Food. Astfel, am ales ales 5 rețete pe care trebuie să încerci să le pregătești în această vară.

Inel de căpșuni

Doar gândește-te la acest INEL de CĂPȘUNI umplut cu frișcă și căpșuni. Te va cuceri prin gustul deosebit și ușor.

Iată de ce ingrediente veți avea nevoie:

PENTRU ALUAT:

  • 200 ml. – apă plată
  • 130 gr. – făină albă
  • 80 gr. – unt
  • 2 linguri – zahăr
  • 3 ouă (de dimensiuni mari)
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • Un praf de sare
  • Un gălbenuș
  • 20 gr. – fulgi de migdale

PENTRU UMPLUTURĂ:

  • 300 ml. – smântână dulce de 35% pentru frișcă
  • 2 linguri – zahăr pudră
  • 1 linguriță – întăritor pentru frișcă
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 400 gr. – căpșuni
  • 1 lingură – miere
  • 1 lingură – suc de lămâie

Tiramisu de căpșuni la pahar

Este desertul perfect pentru a te răcori în această vară. De asemenea, are un gust deosebit, este pufos și proaspăt. Pe lângă toate acestea se mai gătește și rapid. Pentru preparare aveți nevoie de:

  • 300 gr. – căpșuni + 200 gr. pentru decor
  • 150 gr. – pișcoturi (savoiardi)
  • 250 gr. – mascarpone
  • 300 ml. – frișcă 35%
  • 150 gr. – zahăr pudră
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • Mentă pentru decor

Brownie cu zmeură

Combinația de ciocolată neagră și zmeură este perfectă. Interiorul acestui chec este umed și e foarte delicios, dă asigurări Valeria.

  • 300 gr. – ciocolată neagră (50% –70%)
  • 200 gr. – unt
  • 200 gr. – zahăr
  • 150 gr. – făină albă
  • 3 ouă
  • 2 linguri – cacao
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 250 gr. – zmeură

Găleată cu cireșe

Combinație dintre cireșe și cocos este perfectă pentru vară. Desertul poate fi consumat cald cu înghețată cât și rece.

Ingredinte:

  • 1 gălbenuș de ou
  • Cocos deshidratat pentru decor

PENTRU ALUAT:

  • 300 gr. – făină
  • 160 gr. – unt
  • 100 gr. – zahăr
  • 50 gr. – cocos deshidratat
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 ou

PENTRU UMPLUTURĂ

  • 800 gr. – cireșe
  • 1 lingură – suc de lămâie
  • 1 lingură – amidon de porumb
  • 50 gr. – zahăr

Brioșe cu cireșe

Suntem în sezonul cireșelor așa că nu rata ocazie să pregătești unul dintre cele mai delicioase deserturi. Gustul te va cuceri.

  • 400 gr. – cireșe
  • 200 ml. – smântână 25-30%
  • 200 gr. – zahăr
  • 240 gr. – făină
  • 100 gr. – unt la temperatura camerei
  • 3 ouă
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 pachețel – praf de copt de 10 gr.

PENTRU CREMĂ:

  • 500 gr. – smântână dulce
  • 10 gr. – întăritor pentru frișcă
  • 4 linguri – zahăr pudră
  • 1 linguriță – esență de vanilie

Realitatea Live

30 Oct. 2025, 08:01
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
30 Oct. 2025, 08:01 // Actual //  bani.md

La câteva minute de Guvern și de Scuarul Catedralei, în clădirea Platinum Business Center, este disponibil în chirie un etaj complet, cu o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Spațiul este deja amenajat și mobilat, fiind împărțit în 28 de birouri de diferite dimensiuni. Până în vara acestui an, etajul a fost închiriat de misiunea USAID.

Etajul include o sală de conferințe pentru ședințe interne sau întâlniri cu partenerii, o cameră pentru server, o bucătărie utilată, blocuri sanitare, precum și mai multe tipuri de birouri: de la cabinete individuale, până la spații pentru 4-6 persoane sau zone de tip workspace, utile, de exemplu, pentru activități de call-centru. Sunt prevăzute și câteva birouri cu anticameră, precum și două camere de depozitare.

Accesul în clădire și pe etaj este securizat, iar imobilul dispune de ascensor, căi de evacuare și un număr mare de locuri de parcare.

Proprietarii menționează că sunt deschiși și flexibili în privința solicitărilor suplimentare. În situația în care este necesară o suprafață mai mică, pot fi identificate soluții de partajare sau izolare a anumitor încăperi.

Prețul variază în funcție de suprafața contractată, în intervalul 15–19 euro pe metru pătrat.

Persoanele interesate pot apela numărul de telefon: 079 410 000.

 
NO COMMENT | IGSU ÎN ACȚIUNE: SIMULARE DE ÎNEC PENTRU PREVENIREA TRAGEDIILOR DE VARĂ
NO COMMENT | IGSU ÎN ACȚIUNE: SIMULARE DE ÎNEC PENTRU PREVENIREA TRAGEDIILOR DE VARĂ
NO COMMENT | AGRICULTURA MOLDOVEI, MAI PREGĂTITĂ PENTRU SCHIMBĂRILE CLIMATICE
NO COMMENT | AGRICULTURA MOLDOVEI, MAI PREGĂTITĂ PENTRU SCHIMBĂRILE CLIMATICE
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII