Macron îl apără pe Putin. Președintele Franței se opune desemnării Rusiei ca „stat finanțator al terorismului”

28 Iun. 2022, 22:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Iun. 2022, 22:23 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Rusia ar trebui să fie declarată ca „stat finanțator al terorismului” după atacul cu rachete asupra centrului comercial din Kremenchuk.

Cu toate acestea, Emmanuel Macron a spus că nu va eticheta Rusia în acești termeni. „Nu avem nevoie de nicio calificare pentru a aplica aceste sancțiuni împotriva Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina”, a spus președintele francez la summitul G7.

Vladimir Putin este vinovat de multe crime, de la bombardarea civililor în Siria, asasinarea dizidenților din Marea Britanie și din alte tari până la invazia Ucrainei de către armata rusă unde comit atrocități, iar toate acestea îl fac un susținător al terorismului, pe măsură ce opinia față de Moscova pare să devină din ce în ce mai ostilă în rândul liderilor lumii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut  pentru prima dată parlamentarilor britanici să desemneze Rusia drept „stat terorist”, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat o operațiune militară specială împotriva națiunii sale și a cerut sancțiuni mai dure împotriva Moscovei pentru a „a asigura că cerul nostru este în siguranță”.

Marţi, la încheierea summitului G7 din Germania, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a pronunţat împotriva desemnării Rusiei ca stat finanţator al terorismului, aşa cum ceruse omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Nu avem nevoie de nicio calificare pentru a aplica sancţiuni” împotriva Rusiei, a răspuns președintele Macron la o întrebare privind solicitarea lui Zelenski.

Şeful de stat francez a declarat că Rusia nu poate şi nu trebuie să câştige războiul de agresiune declanşat împotriva Ucrainei, prin urmare sancţiunile împotriva Moscovei se vor menţine atâta timp cât este necesar, în următoarele săptămâni şi în următoarele luni.

Preşedintele Franţei a apreciat că pentru a limita profiturile unor producători şi speculanţi  de pe urma invaziei ruse în Ucraina ar fi posibilă plafonarea preţurilor petrolului din Rusia, care ar putea fi realizată printr-o alianţă a cumpărătorilor. El a recunoscut însă că ar fi mai uşor de realizat o măsură similară privind gazele.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a fost de părere, cu aceeaşi ocazie, că pentru un plan de limitare a preţului ţiţeiului mai este „mult de lucru” şi că ar fi un proiect foarte ambiţios şi foarte solicitant, relatează Agerpres.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău