CCI a RM organizează Conferința „Promovarea angajabilității tinerilor calificați pentru o dezvoltare sustenabilă”

28 Iun. 2022, 17:59
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2022, 17:59 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” organizează în perioada 30 iunie – 1 iulie 2022 Conferința „Promovarea angajabilității tinerilor calificați pentru o dezvoltare sustenabilă”.

Obiectivul principal al conferinței este identificarea oportunităților de formare și perspectivele de angajare ale tinerilor în funcție de nevoile pieței muncii. Conferința va aborda subiecte axate pe formarea tinerilor specialiști în corespundere cu necesitățile pieței muncii și promovarea angajabilității tinerilor pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, vor fi organizate două ateliere specifice dedicate identificării soluțiilor pentru asigurarea cu cadre calificate în două domenii prioritare ale economiei naționale: Asigurarea cu cadre calificate a serviciilor publice locale de infrastructură în sectorul distribuirea apei, salubritate și gestionarea deșeurilor și Clădiri ecologice și eficiență energetică în construcții – ocupații și competențe cheie.

În a doua zi de lucru a conferinței vor fi prezentate necesitățile și soluțiile identificate în cadrul atelierelor pentru a fi transmise autorităților naționale și partenerilor de dezvoltare în eventualitatea dezvoltării suportului necesar pentru reușita demersului. În paralel va fi organizat un Târg al locurilor de muncă.

Conferința „Promovarea angajabilității tinerilor calificați pentru o dezvoltare sustenabilă” va avea loc în perioada 30 iunie – 1 iulie 2022 în sălile centrului de convenții Radisson Blu Leogrand Hotel.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău