CCI a RM organizează Conferința „Promovarea angajabilității tinerilor calificați pentru o dezvoltare sustenabilă”

28 Iun. 2022, 17:59
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2022, 17:59 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” organizează în perioada 30 iunie – 1 iulie 2022 Conferința „Promovarea angajabilității tinerilor calificați pentru o dezvoltare sustenabilă”.

Obiectivul principal al conferinței este identificarea oportunităților de formare și perspectivele de angajare ale tinerilor în funcție de nevoile pieței muncii. Conferința va aborda subiecte axate pe formarea tinerilor specialiști în corespundere cu necesitățile pieței muncii și promovarea angajabilității tinerilor pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, vor fi organizate două ateliere specifice dedicate identificării soluțiilor pentru asigurarea cu cadre calificate în două domenii prioritare ale economiei naționale: Asigurarea cu cadre calificate a serviciilor publice locale de infrastructură în sectorul distribuirea apei, salubritate și gestionarea deșeurilor și Clădiri ecologice și eficiență energetică în construcții – ocupații și competențe cheie.

În a doua zi de lucru a conferinței vor fi prezentate necesitățile și soluțiile identificate în cadrul atelierelor pentru a fi transmise autorităților naționale și partenerilor de dezvoltare în eventualitatea dezvoltării suportului necesar pentru reușita demersului. În paralel va fi organizat un Târg al locurilor de muncă.

Conferința „Promovarea angajabilității tinerilor calificați pentru o dezvoltare sustenabilă” va avea loc în perioada 30 iunie – 1 iulie 2022 în sălile centrului de convenții Radisson Blu Leogrand Hotel.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău