Italia plătește oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta în Sardinia. Care sunt condițiile

26 Sept. 2022, 10:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
26 Sept. 2022, 10:53 // Au Bani //  MD Bani

Te-ai săturat să locuiești în același oraș și vrei să faci un nou pas în viața ta? Poate că ești în căutarea unei noi oportunități de muncă sau a unui stil de viață diferit sau chiar a unei oportunităti de a evada din viața de zi cu zi? Poate că ideea de a renunța la viața ta actuală pentru a te aventura în ceva nou te sperie, mai ales fără sprijin financiar.

Dar acum Italia oferă posibilitatea de a migra spre frumoasa și însorita insulă Sardinia. Cum ar fi dacă te-ai muta într-un orășel sau sat mic, să-ți găsești un nou loc de muncă și să mai obții și o subvenție de 15.000 de euro?

Dacă vă întrebați de ce Sardinia oferă oamenilor bani să se mute acolo, iată răspunsul. Insula se confruntă cu scăderea numărului populației, pe măsură ce tinerii localnici se mută în străinătate pentru muncă. Populația Italiei îmbătrânește, deoarece vârsta medie a italienilor este acum de 45,7 ani, o cifră estimată să crească la 50,7 ani până în 2050. Și problema este deosebit de gravă în zonele rurale ale țării și în locuri precum Sardinia, scrie traveller365.com.

Astfel, potrivit președintelui Sardiniei, Cristian Solinas, prin acordarea sumei de 15.000 de euro, aceștia încearcă să dea un stimulent tinerilor să se stabilească pe insulă sau să rămână acolo definitiv și să-și construiască familia.

Pentru a fi eligibil pentru subvenția guvernamentală italiană, trebuie mai întâi să vă mutați într-o municipalitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3.000 de persoane și, de asemenea, trebuie să utilizați suma grantului pentru a cumpăra sau a renova o casă. Totuși, rețineți că grantul nu poate depăși jumătate din costul total al locuinței sau al renovării. O altă condiție pentru a primi această sumă este să vă înregistrați pentru reședința permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Deși există mai multe condiții și criterii pentru a primi banii grantului, este totuși un bun prilej de a îndrăzni o schimbare în viața ta, de a trăi pe încântătoarea insulă italiană cu plajele sale de nisip și apele turcoaz.

Realitatea Live

02 Ian. 2025, 19:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Ian. 2025, 19:12 // Actual //  Ursu Victor

Pe 3 ianuarie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează să decidă asupra unei posibile majorări de 2,2 ori a tarifelor la energia electrică, o schimbare care va avea consecințe semnificative asupra economiei și bugetelor gospodăriilor din Republica Moldova, avertizează economistul Veceslav Ioniță.

În prezent, populația cheltuie anual aproximativ 4,4 miliarde de lei pentru energia electrică. Dacă solicitările furnizorilor vor fi aprobate, această sumă ar putea depăși 9 miliarde de lei. Creșterea ar exercita o presiune uriașă asupra bugetelor familiale, care deja se confruntă cu dificultăți financiare.

Procentul cheltuielilor pentru energia electrică din bugetul gospodăriilor, situat acum între 2% și 2,5%, va crește semnificativ. De asemenea, majorarea tarifelor ar putea adăuga cel puțin 2,5% la rata inflației, care s-ar ridica de la 7% la peste 10%. Această accelerare a inflației va agrava costurile de trai, reducând și mai mult puterea de cumpărare a populației”, a puctat Ioniță.

Situația este cu atât mai alarmantă în contextul unei inflații cumulative de 70% în ultimii patru ani, ce a urmat unei inflații record de aproape 35% în 2022. Această tendință a afectat profund veniturile reale ale cetățenilor, iar categoriile cele mai vulnerabile vor resimți cel mai mult efectele noilor majorări:

  • Bugetarii, ale căror salarii au crescut sub rata inflației.
  • Pensionarii, pentru care ajustările pensiilor nu țin pasul cu scumpirile.
  • Persoanele vulnerabile, care cheltuiesc o parte semnificativă din venituri pe utilități.

Economistul atrage atenția că, dacă nu vor fi găsite soluții pentru a diminua impactul acestor creșteri, Moldova se va confrunta cu un nou val de sărăcie energetică. Facturile mai mari riscă să genereze nemulțumiri sociale masive și să amplifice presiunile economice asupra populației.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală