(FOTO) TOP 10 cele mai scumpe mașini vândute la licitație în 2022

09 Ian. 2023, 11:06
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Ian. 2023, 11:06 // Au Bani //  MD Bani

Chiar dacă criza bântuie în întreaga lume, cei mai bogați oameni ai planetei nu o resimt, din contra, continuă să se bucure de lucrurile materiale, în special automobile. În 2022, la licitații au fost vândute mai multe automobile de lux cu prețuri imense. Tot în 2022 a fost ales un nou deținător al titulaturii de „cea mai scumpă mașină din istorie”.

Iată care au fost cele mai scumpe mașini vândute la licitație în 2022:

1958 Maserati 450S Fantuzzi – 8,6 milioane de euro

Automobilul de lux a fost vândut în cadrul licitației RM/Sotheby’s de la Monterey, California, din 18 august 2022 pentru 8,6 milioane de euro. Începând cu 1958 mașina a concurat cu succes în cursele SCCA (Sports Car Club of America).

1960 Ferrari 250 GT SWB Competizione Coupe – 8,75 milioane de euro

Mașina s-a vândut la licitația Gooding & Co. din 3 septembrie de la Londra.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

1924 Hispano-Suiza H6C Torpedo Roadster – 8,81 milioane de euro

Mașina a fost vândută în cadrul licitației RM/Sotheby’s de la Monterey, California, din 18 august.

Mercedes-Benz 540K Special Roadster – 9,4 milioane de euro

Mercedes-Benz 540K Special Roadster este printre cele mai cunoscute și dorite modele din istoria mărcii, un model sport decapotabil care, de-a lungul aniilor, a fost deținut de multe vedete, dar și capete încoronate. Automobilul din imagine, cu o caroserie Sindelfingen, face parte dintr-un club ultra-exclusivist fiind unul din doar trei exemplare supraviețuitoare cu coadă lungă ce acoperă roata de rezervă din spate. Ea a fost vândută tot în timpul licitației RM/Sotheby’s din Monterey, California, din 18 august.

1937 Bugatti Type 57 Atalante Coupe – 9,83 milioane de euro

Cu un motor cu opt cilindri în linie de 3,2 litri echipat cu un supercharger, exemplarul acesta este printre primele Type 57 SC construite vreodată. Șasiul și caroseria sunt ambele originale (adică n-au fost despărțite, cum se întâmplă uneori cu mașini din această perioadă). Bugatti-ul a fost vândut în timpul licitației Gooding & Co. de la Pebble Beach din 19 august.

1937 Talbot-Lago T150-C Teardrop Coupe – 11,44 milioane de euro

Mașina aceasta și-a găsit un nou proprietar la licitația Gooding & Co. de la Amelia Island din 10 martie.

2003 Ferrari F2003-GA – 14,6 milioane de euro

Ferrari F2003-GA face o notă discordantă în acest top, deoarece vorbim de un monopost de Formula 1, o mașină pilotată de septuplul campion mondial Michael Schumacher în timpul sezonului 2003. Mașina a fost adjudecată în cadrul unei licitații speciale RM/Sotheby’s din 9 noiembrie, de la Geneva.

1955 Ferrari 410 Superamerica Sport Spider – 20,97 milioane de euro

Mașina a fost vândută în cadrul licitației RM/Sotheby’s de la Monterey, California, din 20 august.

1998 McLaren F1 – 23,8 milioane de euro

Ocupanții primelor două poziții din acest top sunt atipici, deoarece nu vorbim de niște licitații publice clasice. În cazul acestui McLaren, câștigătorul și-a trimis oferta prin metoda „sealed bid” a celor de la RM/Sotheby’s. În acest caz, o mașină este prezentată de către casa de licitații, iar cei interesați trimit o ofertă de preț fără ca să știe câte alte persoane licitează și nici care sunt licitațiile lor. Cu alte cuvinte, cel care trimite cea mai mare ofertă pune mâna, imediat, pe mașină, fără ca alt licitator să poată să vină cu o ofertă superioară. Mașina nu mai are nevoie de nicio prezentare, McLaren-ul F1 fiind primul automobil de șosea construit de McLaren sub conducerea tehnică a lui Gordon Murray care a folosit un imens motor BMW V12 proiectat de Paul Rosche pentru a crea cea mai rapidă mașină a lumii (din 1998 și până în 2005) și, respectiv, singura de stradă care a câștigat, în clasamentul general, cursa de 24 de ore de la Le Mans (în 1995).

1955 Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe – 133,3 milioane de euro

Un Ferrari nu mai este mai scumpă mașină de istorie. Un Mercedes-Benz mult mai exclusivist (doar două au fost construite) a spulberat recordul de 48,4 milioane de dolari deținut de un Ferrari 250 GTO din 1962 care și-a găsit un nou proprietar contra acestei sume în 2018, la o licitație RM/Sotheby’s.

Licitația această incredibilă a început de la 50 de milioane de dolari și, în cele din urmă, mașina s-a vândut unui norocos cu identitate necunoscută.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 16:17 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a declarat că Bugetul  PLUS+, în valoare de 8 miliarde de lei, reprezintă un efort substanțial de susținere a măsurilor economice și sociale asumate de Guvern, dar vine cu un preț: creșterea deficitului bugetar estimat la 5,1% din PIB.

„Această rectificare influențează veniturile, cheltuielile și, evident, deficitul. Sunt ajustări atât în bugetul de stat, cât și în bugetul asigurărilor sociale. În acest proiect deja sunt reflectate granturile din partea Uniunii Europene și alte surse externe, precum și domeniile în care vor fi investiți acești bani”, a precizat ministra.

Potrivit ministrei, după rectificare veniturile bugetare ajustate vor fi de 75 miliarde lei și cheltuieli totale de93 miliarde lei. Deficitul bugetar estimat va fi de până la 5,1% din PIB, în condițiile unei implementări complete a tuturor programelor.

Ministra Belous a subliniat că transparența bugetară este asigurată, iar datele privind evoluția deficitului și execuția bugetului sunt publice și disponibile trimestrial pe site-ul Ministerului Finanțelor.

„Dacă până acum invocam lipsa banilor ca obstacol pentru reforme, acum nu mai avem această scuză. Avem suficiente resurse și lichiditate. Este momentul să livrăm rezultate și să onorăm angajamentele asumate”, a declarat Belous.

Ministra a adresat un apel direct agenților economici, încurajându-i să aplice la programele de susținere lansate prin Bugetul PLUS+.

„Invit toți agenții economici să aplice la aceste măsuri. Ministerul Finanțelor își va onora obligațiile. Scopul nostru este să implementăm reformele până la capăt”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ