Vladimir Putin, pregătit să apeleze la „Planul B” pentru a învinge Ucraina

14 Ian. 2023, 16:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Ian. 2023, 16:12 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit analistului militar american Nikolai Petrov, Occidentul continuă să sprijine militar Ucraina, în ciuda nemulțumirilor minorităților politice din guvernele țărilor implicate. Dar nemulțumirea latentă poate degenera în opoziție organizată.

Rusia a adoptat o poziție de expectativă, deoarece este convinsă că poate obține mai mult decât a făcut până acum, scrie publicația americană Newsweek.

„Planul B al președintelui rus Vladimir Putin este de a aștepta până când partea ucraineană se va speria și partea occidentală se va retrage, pentru că atunci va putea sărbători o victorie relativă”, scrie autorul articolului din Newsweek. De asemenea, acesta a menționat că Rusia este dispusă să aștepte mai mult decât Ucraina.

Anterior, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat că Occidentul ar trebui să își intensifice sprijinul militar pentru Ucraina. În același timp, oficialii occidentali consideră că Ucraina nu poate întreprinde acțiuni militare fără sprijinul lor. Fără arme occidentale, Ucraina nu poate spera să cucerească un teritoriu semnificativ.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a calificat planul de pace al Kievului drept „o iluzie”. Kremlinul nu dă niciun semn de renunțare la obiectivele sale maximaliste de război, care par să includă în continuare schimbarea regimului din Ucraina.

Putin pare să joace un joc de așteptare

„Cred că ambele părți se pregătesc pentru ofensive și ambele sunt sigure că pot obține mai mult decât au acum”, a spus el. „De aceea nu există un teren comun și nimeni nu se poate gândi la negocieri în curând înainte ca aceste ofensive să înceapă. Nu există niciun motiv pentru a ne aștepta ca Putin să schimbe cursul, a mai spus Petrov.

„El va aștepta ca partea ucraineană să piardă orice capacitate reală de a se apăra. Acest lucru este legat de factori umani, de arme. În opinia sa – și este de înțeles – Rusia este mult mai pregătită să aștepte mai mult timp decât Ucraina. Cred că planul B al lui Putin este de a aștepta până când partea ucraineană, până când partea occidentală, va fi epuizată și apoi va putea sărbători o victorie relativă”, a spus el.

Principalii parteneri externi ai Ucrainei din cadrul Uniunii Europene și NATO nu par să se dezică încă de sprijinul acordat Kievului, în ciuda minorităților zgomotoase de la periferia politică din Statele Unite și din alte părți care își exprimă îngrijorarea cu privire la continuarea sprijinului acordat Ucrainei.

Putin, a spus Petrov, va spera ca nemulțumirea care mocnește să evolueze într-o opoziție mai organizată.

„Pe măsură ce trece timpul, apar noi probleme și, dacă nu văd niciun rezultat pozitiv al eforturilor uriașe care au fost deja depuse, ar fi destul de firesc ca europenii, de exemplu, să se întrebe ce a mers prost și dacă este nevoie să continue aceste eforturi”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 10:48 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova a anunțat suspendarea temporară a prestării serviciilor publice pe întreg teritoriul țării din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY.

Suspendarea serviciilor este rezultatul unor probleme tehnice apărute în funcționarea sistemului MPAY, care afectează capacitatea ASP de a furniza serviciile publice în mod eficient și sigur. Acest lucru poate afecta o gamă largă de servicii publice, inclusiv eliberarea de acte de identitate, certificate de naștere, deces și căsătorie, precum și alte servicii administrative esențiale.

Echipele de specialiști tehnici din cadrul ASP, Agenției de Guvernare Electronică și Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică lucrează în prezent pentru a remedia problemele tehnice și pentru a restabili cât mai curând posibil funcționarea normală a sistemului MPAY și a serviciilor publice asociate.

În timp ce remedierea este în curs, utilizatorii sunt îndemnați să fie răbdători și să urmărească anunțurile oficiale pentru actualizări cu privire la restabilirea serviciilor. ASP și alte instituții implicate depun eforturi pentru a minimiza neplăcerile cauzate de această întrerupere temporară a serviciilor publice și pentru a asigura o revenire cât mai rapidă și mai eficientă la funcționarea normală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău