Cele mai sigure mașini din Europa…nu sunt din Europa

14 Ian. 2023, 16:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Ian. 2023, 16:25 // Actual //  Lupu Eduard

Organizația independentă EuroNCAP, care testează automobilele de pe piața din Europa din punct de vedere al siguranței, a realizat clasamentele celor mai performante mașini, pe clase, în funcție de scorurile primite în 2022, aducând o listă care surprinde, deoarece nu conține niciun automobil produs în Europa.

EuroNCAP a avut un an 2022 extrem de aglomerat, cu un număr record de automobile testate, în condițiile în care criteriile de testare au devenit tot mai dure. Ierarhizarea mașinilor după rezultatele pentru protecția ocupanților adulți, protecția ocupanților copiilor, protecția utilizatorilor vulnerabili și asistența la siguranță include în anul care a trecut doar mașini electrice și nicio mașină fabricată în Europa. În schimb, în clasament sunt prezente cele două modele populare de la Tesla, dar și două noi mașini produse în China și care sunt vândute pe piața europeană.

„Aceste rezultate subliniază importanța ratingului de cinci stele Euro NCAP pentru stabilirea siguranței, credibilității și calității pe piața europeană pentru producătorii de vehicule din Europa, dar și dincolo de granițele Europei”, transmit reprezentanții organizației.

Cele mai bune mașini în 2022, după testele de siguranță:

Hyundai IONIQ 6 – cea mai bună mașină de familie mare

ORA Funky Cat – cea mai bună mașină de familie mică

Tesla Model S cea mai bună mașină Executive;

Tesla Model Y – cea mai bună mașină din categoria Small Off-Roader

WEY Coffee 01 – cea mai bună mașină în categoria Large Off-Roader

Hyundai IONIQ 6 a obținut rezultate foarte bune la protecția ocupanților adulți cu 97%. Pentru copii, IONIQ 6 a oferit de asemenea o protecție bună pentru toate zonele critice ale corpului atât ale manechinelor de 6, cât și de 10 ani la testele de deplasare frontală și bariera laterală și a obținut puncte maxime în această parte a evaluării.

În categoria Small Family Car, ORA Funky Cat (FOTO) este excepțional de bine echipat, cel puțin așa pretinde EuroNCAP, depășind toate modelele concurente. Celălalt model produs în China, WEY Coffee 01, este și ea foarte bine echipată și a avut performanțe bune în toate categoriile de teste.

În ceea ce privește modelele Tesla, Model S și Model Y, acestea au fost lăudate de EuroNCAP încă de la momentul publicării rezultatelor, ambele având scoruri mari la protecția ocupanților adulți și ambele au obținut cel mai mare scor, 98%, la Safety Assist. Tesla Model S este, de asemenea, cel mai performant din clasa sa în categoria Electric.

„2022 a fost unul dintre cei mai aglomerați ani ai Euro NCAP de până acum și am văzut o mulțime de noi producători de mașini și noi tehnologii. Este clar că o evaluare bună Euro NCAP este văzută de producătorii de automobile ca fiind esențială pentru succesul în Europa. Acest lucru poate însemna doar echipamente de siguranță mai bune și mașini mai sigure pentru consumatorii europeni din întreaga lume”, a transmis Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău