Cele mai sigure mașini din Europa…nu sunt din Europa

14 Ian. 2023, 16:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Ian. 2023, 16:25 // Actual //  Lupu Eduard

Organizația independentă EuroNCAP, care testează automobilele de pe piața din Europa din punct de vedere al siguranței, a realizat clasamentele celor mai performante mașini, pe clase, în funcție de scorurile primite în 2022, aducând o listă care surprinde, deoarece nu conține niciun automobil produs în Europa.

EuroNCAP a avut un an 2022 extrem de aglomerat, cu un număr record de automobile testate, în condițiile în care criteriile de testare au devenit tot mai dure. Ierarhizarea mașinilor după rezultatele pentru protecția ocupanților adulți, protecția ocupanților copiilor, protecția utilizatorilor vulnerabili și asistența la siguranță include în anul care a trecut doar mașini electrice și nicio mașină fabricată în Europa. În schimb, în clasament sunt prezente cele două modele populare de la Tesla, dar și două noi mașini produse în China și care sunt vândute pe piața europeană.

„Aceste rezultate subliniază importanța ratingului de cinci stele Euro NCAP pentru stabilirea siguranței, credibilității și calității pe piața europeană pentru producătorii de vehicule din Europa, dar și dincolo de granițele Europei”, transmit reprezentanții organizației.

Cele mai bune mașini în 2022, după testele de siguranță:

Hyundai IONIQ 6 – cea mai bună mașină de familie mare

ORA Funky Cat – cea mai bună mașină de familie mică

Tesla Model S cea mai bună mașină Executive;

Tesla Model Y – cea mai bună mașină din categoria Small Off-Roader

WEY Coffee 01 – cea mai bună mașină în categoria Large Off-Roader

Hyundai IONIQ 6 a obținut rezultate foarte bune la protecția ocupanților adulți cu 97%. Pentru copii, IONIQ 6 a oferit de asemenea o protecție bună pentru toate zonele critice ale corpului atât ale manechinelor de 6, cât și de 10 ani la testele de deplasare frontală și bariera laterală și a obținut puncte maxime în această parte a evaluării.

În categoria Small Family Car, ORA Funky Cat (FOTO) este excepțional de bine echipat, cel puțin așa pretinde EuroNCAP, depășind toate modelele concurente. Celălalt model produs în China, WEY Coffee 01, este și ea foarte bine echipată și a avut performanțe bune în toate categoriile de teste.

În ceea ce privește modelele Tesla, Model S și Model Y, acestea au fost lăudate de EuroNCAP încă de la momentul publicării rezultatelor, ambele având scoruri mari la protecția ocupanților adulți și ambele au obținut cel mai mare scor, 98%, la Safety Assist. Tesla Model S este, de asemenea, cel mai performant din clasa sa în categoria Electric.

„2022 a fost unul dintre cei mai aglomerați ani ai Euro NCAP de până acum și am văzut o mulțime de noi producători de mașini și noi tehnologii. Este clar că o evaluare bună Euro NCAP este văzută de producătorii de automobile ca fiind esențială pentru succesul în Europa. Acest lucru poate însemna doar echipamente de siguranță mai bune și mașini mai sigure pentru consumatorii europeni din întreaga lume”, a transmis Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Mai 2024, 15:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2024, 15:36 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova se clasează pe locul nouă în lume în rândul țărilor cu cel mai ieftin internet fix, potrivit unui nou raport global. Utilizatorii din Moldova plătesc în medie 9,19 USD pe lună pentru serviciile de internet, o sumă considerabil mai mică decât în multe alte țări, arată datele cable.uk.

Deși costul internetului în Moldova este mai mare decât în Ucraina (7,35 USD) și România (8,6 USD), este totuși mai mic decât în Bulgaria (10,47 USD) și Turcia (10,95 USD).

Topul țărilor cu cel mai scump internet fix:
– Insulele Solomon: 457,84 USD pe lună
– Burundi: 304,57 USD
– Insulele Turks și Caicos: 212 USD
– Insulele Virgine Britanice: 189 USD
– Bermude: 185 USD

Aceste prețuri ridicate se datorează în principal dificultăților de instalare a infrastructurii în zonele insulare și izolate.

Topul țărilor cu cel mai ieftin internet fix:
– Sudan: 2,4 USD pe lună
– Argentina: 5,17 USD
– Belarus: 7,03 USD
– Ucraina: 7,35 USD
– Egipt: 8,31 USD

Costul internetului în alte țări:
– Vietnam: 8,7 USD
– Croația: 21,9 USD
– Muntenegru: 25 USD
– Italia: 30,9 USD
– Spania: 31,9 USD
– Slovenia: 40,3 USD
– SUA: 65 USD
– Norvegia: 80,2 USD
– Emiratele Arabe Unite: 142,6 USD

Clasamentul demonstrează că, deși Moldova nu are cel mai ieftin internet fix din lume, costul rămâne semnificativ accesibil în comparație cu multe alte state. Accesul la internet rapid și la prețuri reduse continuă să fie un avantaj competitiv important pentru țară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău