Miliardarul de 92 de ani care se căsătorește pentru a cincea oară: ”Am ştiut că asta va fi ultima dată pentru mine”

21 Mart. 2023, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mart. 2023, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Miliardarul american de origine australiană Rupert Murdoch, proprietarul influentului grup media News Corp, s-a logodit pentru a cincea oară la vârsta de 92 de ani, a anunţat luni, 20 martie, unul dintre tabloidele sale, New York Post, informează AFP.

Magnatul de origine australiană, care a obţinut cetăţenia americană în 1985, se va căsători cu Ann Lesley Smith, o fostă capelană a poliţiei din San Francisco, în vârstă de 66 de ani.

Potrivit New York Post, cei doi s-au întâlnit în luna septembrie a anului trecut la una dintre podgoriile californiene ale lui Rupert Murdoch, la o lună de la oficializarea ultimului său divorţ.

După câteva luni de relaţie, Murdoch a cerut-o în căsătorie de Ziua Sfântului Patrick.
”Am fost foarte nervos. M-am temut că mă voi îndrăgosti, dar am ştiut că asta va fi ultima dată pentru mine. Ar face bine să fie. Sunt fericit”, a declarat el pentru tabloidul său.

Pentru Ann Lesley Smith, rămasă văduvă în urmă cu 14 ani, ”apropierea vârstei de 70 de ani înseamnă a fi în ultima jumătate a vieţii”. ”Am aşteptat momentul potrivit, prietenii mei sunt fericiţi pentru mine”, a declarat ea pentru New York Post.

Nunta va avea loc la sfârşitul verii, potrivit tabloidului menţionat.

Rupert Murdoch a divorţat de cea de-a patra soţie a sa, modelul american Jerry Hall, în august 2022, după şase ani de relaţie.
Prin intermediul grupului său News Corp, magnatul, a cărui avere familială este estimată de Forbes la peste 17 miliarde de dolari, deţine sute de media, în special în SUA, inclusiv companii care controlează influentul post conservator Fox News, cotidianul economic Wall Street Journal şi tabloidul de dreapta New York Post. El este, de asemenea, patronul publicaţiilor britanice The Sun şi The Times şi al unor ziare din Australia.

Miliardarul a fost căsătorit pentru prima dată între 1956 şi 1967 cu Patricia Booker, o stewardesă australiană, iar apoi, timp de peste 30 de ani, până în 1999, cu o jurnalistă britanică, Anna Mann, care, potrivit presei de la acea vreme, a primit peste un miliard de dolari după divorţul lor.

El s-a căsătorit câteva zile mai târziu cu o femeie de afaceri de origine chineză, Wendi Deng, absolventă a Universităţii Yale, până la divorţul lor, în 2013, la New York.
Magnatul are în total şase copii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

07 Mai 2024, 14:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2024, 14:34 // Actual //  Lupu Eduard

Două țări din UE, Irlanda și Luxemburg, nu au în prezent femei în poziții de conducere în niciuna dintre companiile lor listate la bursă, potrivit Bloomberg

Irlanda s-a alăturat acestui clasament recent, când Margaret Sweeney s-a retras din funcția de director executiv al celui mai mare proprietar rezidențial privat din țară, Irish Residential Properties REIT Plc, toate cele 31 de companii listate pe site-ul Euronext Dublin devenind astfel conduse de bărbați.

Aproape orice altă țară din UE, cu excepția statului Luxemburg, are cel puțin o femeie în fruntea unei companii listate, potrivit analizei Bloomberg. Toate celelalte state membre au directori executivi de sex feminin, în afară de Slovacia, care are o companie, Biotika AS, condusă de trei directori, inclusiv o femeie, și sucursala cehă a lui Philip Morris, condusă de o femeie director general care urmează să fie înlocuită de un bărbat în iunie, potrivit unui comunicat al companiei.

Doar 8% din posturile de CEO la cele mai mari companii listate din UE 28 în 2023 erau ocupate femei, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Gen. Chiar și în țările scandinave, femeile sunt rare în roluri de top, în ciuda reputației lor progresiste.

Principalul indice OMX Stockholm 30 al Suediei a rămas la începutul acestui an cu o singură femeie CEO din 30, după o serie de demisii în rândul femeilor în roluri de top, inclusiv Helena Helmersson de la gigantul fast fashion H&M și Alison Kirkby de la operatorul de telefonie Telia AB. Ambele au fost înlocuite de bărbați.

UE a impus ca genul minoritar să reprezinte cel puțin 40% din funcțiile de non-director și 33% din directoratele companiilor cotate la bursă cu cel puțin 250 de angajați până în iunie 2026.

În România, la conducerea companiei cu cele mai lichide acțiuni cotate la Bursă, OMV Petrom, se află Christina Verchere, ocupând poziția de CEO. Verchere este cel mai puternic executiv din businessul românesc şi femeia cu cel mai înalt rol într-o companie cu afaceri de peste 10 miliarde de euro anual.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău