Care este motivul pentru care o parcelă de nisip din Dubai s-a vândut pentru suma record de 34 de milioane de dolari

26 Apr. 2023, 04:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2023, 04:11 // Actual //  Lupu Eduard

Dubai continuă să bată record după record când vine vorba de achiziţii. Cel mai recent episod de acest fel a avut loc pe 19 aprilie, atunci când o parcelă de nisip de pe o insulă de lux s-a vândut pentru 34 de milioane de dolari.

Parcela fusese iniţial cumpărată în urmă cu doi ani pentru aproximativ 9 milioane de dolari, scrie Bloomberg.
Cumpărătorul care nu locuieşte în Emiratele Arabe Unite plănuieşte să ridice pe noua proprietate o casă de vacanţă.

„Vorbim de milioane de dolari daţi pe nisip. Tot ceea ce a apărut în presă legat de Dubai a fost despre vile de lux, penthouse-uri şi alte active de lux cu preţuri exorbitante. De această dată este vorba doar de o parcelă care a spart toate recordurile privind preţul terenurilor”, a declarat Andrew Cummings, şeful departamentului rezidenţial din cadrul Knight Frank Dubai.

Piaţa imobiliară din Dubai a fost alimentată de preţurile ridicate ale petrolului, de dorinţa bogaţilor lumii de a-şi investi averea în proprietăţi şi de sentimentul că Dubaiul, cu taxe şi infracţiuni reduse, este un paradis în vremuri de pandemie şi război.

Inclusiv mega-bogaţii ruşi au cumpărat proprietăţi în Dubai, un oraş care se numără printre puţinele ce încă îi primesc cu braţele deschise, iar „vizele de aur” pentru cei care vor să devină rezidenţi pe termen lung şi să investească, rămân în picioare.

În trecut, Dubai se confrunta cu problema construirii excesive, acum tot mai mulţi brokeri imobiliari susţin că pe segmentul de lux oferta este insuficientă în raport cu cererea care continuă să crească.

Parcela care s-a vândut săptămâna trecută este una dintre cele doar 128 oferite iniţial pe Jumeirah Bay Island de către dezvoltatorul Meraas Holding, susţinut de guvern, ceea ce o face destul de exclusivistă în comparaţie cu, de exemplu, miile de case din emblematicul complex Palm Jumeirah.

Toate parcelele au fost vândute iniţial cu ani în urmă, iar unele dintre ele au fost de atunci revândute, cu un profit solid. Regulile generale de dezvoltare împiedică subdivizarea terenurilor, dar unii cumpărători au combinat parcelele pentru a crea spaţiu pentru locuinţe de lux uriaşe.
Pe insulă se află, de asemenea, Bulgari Resort, unul dintre cele mai scumpe hoteluri din oraş, precum şi viitorul turn Bulgari Lighthouse, unde preţurile de vânzare ale apartamentelor au atins cote maxime chiar înainte de a fi construit. Ultimul penthouse – un apartament cu nouă dormitoare şi cinci locuri de parcare – a fost vândut în februarie pentru 110 milioane de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău