Secretele succesului financiar, dezvăluite de un milionar. Sfatul crucial pentru cei tineri dacă vor să facă avere

29 Apr. 2023, 05:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Apr. 2023, 05:20 // Actual //  Lupu Eduard

Ramit Sethi, un milionar și o personalitate remarcabilă în documentarul Netflix „How to get rich”, a oferit un sfat crucial tinerilor care se află la început de drum și care vor să devină bogați, cu o avere impresionantă.

În zilele de azi, mulți tineri proaspăt ieșiți din liceu se confruntă cu provocarea de a-și gestiona banii cu grijă și de a-și finaliza studiile, iar unii își doresc chiar să-și achiziționeze propria locuință. În acest sens, milionarul a declarat că cel mai bun sfat pe care îl poate oferi tinerilor de 20 de ani în privința banilor este să-și construiască un sistem de investiții constant, care, în timp, poate deveni baza propriei lor averi.

„Cel mai bun sfat al meu pentru persoanele în vârstă de 20 de ani, când vine vorba de bani, este creeze un sistem de investiţii constante, pentru că acestea se pot transforma în timp în baza propriei averi”, a spus el.

Tinerii trebuie să-și investească banii în tot ce pot

La începutul carierei, tinerii se pot confrunta cu numeroase provocări – salarii sub așteptări, incertitudini legate de alegerea carierei sau datorii – dar au un avantaj important: timpul, spune milionarul. Din acest motiv, este esențial să înceapă să investească cât mai devreme posibil, chiar și cu sume mici, cu condiția ca investiția să fie continuă.

De obicei, cu cât o persoană investește mai mult, cu atât mai mari sunt șansele de a-și construi o avere și de a deveni independent financiar. Investițiile precum depozitele bancare sau acțiunile aduc dobânzi care cresc în timp și oferă o perspectivă reală de a obține un venit pasiv. În concluzie, cu cât investitorul menține mai mult timp banii în investiție, cu atât suma lor va crește, a mai explicat Ramit Sethi.

„Dacă vă număraţi printre cei de 20 de ani, aveţi o oportunitate extraordinară în faţă, chiar dacă veniturile dvs. nu sunt chiar atât de mari. Pe măsură ce avansezi în carieră şi venitul tău creşte, poţi investi şi mai mulţi bani, mărind şansele să faci avere”, a mai spus milionarul.

Distracția nu trebuie neglijată

Milionarul are și un al doilea sfat important pentru cei tineri, anume să nu uite să se bucure şi să se distreze. Deşi este esenţial să fie responsabili şi să îşi asigure stabilitatea financiară, este la fel de important să profite de timpul şi oportunităţile care se ivesc în această perioadă, să îşi investească energia în proiecte care îi pasionează şi să îşi permită câteva plăceri care să le facă viaţa mai frumoasă şi mai interesantă.

„Dacă e să privesc puţin în urma, unul dintre regretele mele este că am uitat să mă relaxez ceva mai mult”, a declarat Ramit Sethi, potrivit businessmagazin.ro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău