Pieţele criptografice au crescut joi, investitorii reacţionând la cele mai recente semne de stres din sectorul bancar regional din SUA, asimilând decizia de politică monetară a Rezervei Federale, raportează Bloomberg.
Bitcoin, cea mai puternică monedă digitală a crescut joi cu până la 2,6%, ajungând să fie tranzacţionată la 29.100 de dolari la ora 6:05 la Londra. Token-urile mai mici, inclusiv Ether, Cardano şi Solana, au înregistrat, de asemenea, o serie de câştiguri. În ultimele trei săptămâni, Bitcoin a depăşit periodic nivelul de 30.000 de dolari, înregistrând mai apoi o scădere, după un salt de 76% în acest an.
PacWest Bancorp reprezintă cel mai recent motiv de îngrijorare a sectorului bancar din SUA, după prăbuşirea a trei creditori rivali cu sediul în California. Susţinătorii criptomonedelor sunt de părere că erodarea încrederii în moneda fiduciară întăreşte argumentele în favoarea Bitcoin.
Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!
De asemenea, investitorii au întărit pariurile privind reducerile dobânzilor Fed în cursul acestui an, după ce preşedintele Jerome Powell a dat de înţeles că ultima majorare a dobânzii băncii centrale ar putea marca finalul ciclului de majorare a ratelor. Înăsprirea condiţiilor de creditare şi riscurile reprezentate de sectorul imobiliar comercial alimentează aşteptările privind turbulenţele economice.
„Ne aşteptăm să vedem o volatilitate semnificativ mai mare în lunile următoare, mai ales dacă vor mai exista replici în sectorul bancar regional din SUA sau preocupări legate de situaţia creditelor imobiliare comerciale”, a declarat Tommy Honan, şeful departamentului de analiză a pieţei de la bursa de criptomonede Swyftx.
Bitcoin şi-a revenit parţial în 2023 în urma prăbuşirii criptografice de anul trecut, care a provocat un colaps pe piaţă, inclusiv cel al bursei FTX, şi a declanşat o acţiune de reglementare în SUA.