Ce spune unul dintre bogații planetei, Warren Buffett, despre situația crypto, dedolarizare și inteligența artificială

09 Mai 2023, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Mai 2023, 11:22 // Actual //  Lupu Eduard

Banca din Federația Rusă Tinikoff, controlată de Oleg Tinikoff, a publicat opinia celui mai mare investitor din lume Waren Buffet despre ultimele evoluții cu privire la inteligența artificială și dedolarizare.

✔️ SUA și China sunt superputeri, fiecare dintre ele o poate distruge pe cealaltă. Cu toate acestea, ambii înțeleg că vor trebui cumva să se înțeleagă unul cu celălalt. Este imperativ ca China și Statele Unite să înțeleagă care este jocul și că niciuna dintre părți nu ar trebui să forțeze prea mult, în timp ce ambele pot fi competitive și ambele pot prospera. Avem nevoie de bunătate reciprocă între China și SUA. Orice creștere de tensiune dintre cele două părți e contra productiv!

✔️ Cursul spre dedolarizare, care a fost urmat de unele țări în curs de dezvoltare. Nu văd alți candidați pentru rolul de monedă de rezervă mondială în acest moment, cu excepția dolarului, chiar și pe fondul preocupărilor legate de plafonul datoriei SUA. Oamenii își pot pierde încrederea în dolar, dar asta nu înseamnă că o altă monedă sau bitcoin poate deveni acum moneda de rezervă a lumii.

✔️ Criptomonedele sunt o glumă. Să te gândești la niște jetoane este o nebunie. Bitcoin este o monedă pentru răpitori și estorcatori și că toată această evoluție a naibii este dezgustătoare și contrară intereselor civilizației. Este un cip de joc care nu are nicio valoare intrinsecă, nici o valoare, dar care nu împiedică oamenii să joace la ruletă.imposibil. Uită de toate jucăriile alea.

✔️ Inteligența artificială este un lucru înfricoșător. Când ceva poate face tot felul de lucruri de la sine, sunt puțin îngrijorat. Pentru că știu că nu o putem reinventa și, știi, am inventat, dintr-un motiv foarte, foarte bun, bomba atomică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Faptul că am creat inteligență artificială a fost extrem de important. Dar este bine pentru următorii 200 de ani de existență a lumii ca o astfel de oportunitate să apară?

✔️ În acest moment, vedem lucruri precum chatbot-ul GPT-4 piticesc un om în ceea ce privește cantitatea de cunoștințe generale pe care le are și le depășește cu mult. Și având în vedere ritmul de progres, ne așteptăm ca lucrurile să se schimbe destul de repede. Deci trebuie să ne facem griji pentru asta.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:07 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a adus claritate în dezbaterea publică privind lucrările și costurile de construcție pentru infrastructura de la Punctul de Trecere a Frontierei Leova – Bumbăta, prin publicarea tuturor documentelor relevante care au stat la baza acestui proiect.

Prin intermediul unei postări pe platforma de socializare Telegram, ministrul a explicat detaliat cele patru etape ale proiectului:

Etapa 1 a constat în construcția unui drum de acces de la punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta către strada Podul de Flori, cu o lungime de 2,01 km, având două benzi de circulație și două benzi de încadrare, precum și o secțiune de racordare cu podul de pontoane și platforma punctului de trecere a frontierei.

Etapa 2 a presupus construcția și amenajarea platformei punctului de trecere a frontierei, pe o suprafață de aproximativ 11.500 de metri pătrați.

Etapa 3 a inclus construcția și amenajarea platformei de parcare, pe o suprafață de aproximativ 13.000 de metri pătrați.

Etapa 4 a constat în construcția unui drum de ocolire a orașului Leova, pe o lungime de 1,5 km, care a inclus și amenajarea unei străzi de acces către acest drum de ocolire.

Ministrul Spînu a subliniat că acest proiect reprezintă un punct de referință important în infrastructura Republicii Moldova, fiind primul pod peste Prut construit de la independența țării și a evidențiat transparența procesului prin publicarea tuturor documentelor relevante legate de acest proiect.

Costul lucrărilor de construcție a drumului de acces – 3,6 km – și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta se ridică la suma de 252,23 milioane de lei, iar finalizarea lucrărilor era planificată pentru luna noiembrie a acestui an. Iinițial, pentru construcția drumului erau prevăzuți 260 de milioane de lei.

Un calcul elementar arată că fiecare kilometru de drum a costat 84 de milioane de lei, fiind cel mai scump drum construit vreodată în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău