Ce spune unul dintre bogații planetei, Warren Buffett, despre situația crypto, dedolarizare și inteligența artificială

09 Mai 2023, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Mai 2023, 11:22 // Actual //  bani.md

Banca din Federația Rusă Tinikoff, controlată de Oleg Tinikoff, a publicat opinia celui mai mare investitor din lume Waren Buffet despre ultimele evoluții cu privire la inteligența artificială și dedolarizare.

✔️ SUA și China sunt superputeri, fiecare dintre ele o poate distruge pe cealaltă. Cu toate acestea, ambii înțeleg că vor trebui cumva să se înțeleagă unul cu celălalt. Este imperativ ca China și Statele Unite să înțeleagă care este jocul și că niciuna dintre părți nu ar trebui să forțeze prea mult, în timp ce ambele pot fi competitive și ambele pot prospera. Avem nevoie de bunătate reciprocă între China și SUA. Orice creștere de tensiune dintre cele două părți e contra productiv!

✔️ Cursul spre dedolarizare, care a fost urmat de unele țări în curs de dezvoltare. Nu văd alți candidați pentru rolul de monedă de rezervă mondială în acest moment, cu excepția dolarului, chiar și pe fondul preocupărilor legate de plafonul datoriei SUA. Oamenii își pot pierde încrederea în dolar, dar asta nu înseamnă că o altă monedă sau bitcoin poate deveni acum moneda de rezervă a lumii.

✔️ Criptomonedele sunt o glumă. Să te gândești la niște jetoane este o nebunie. Bitcoin este o monedă pentru răpitori și estorcatori și că toată această evoluție a naibii este dezgustătoare și contrară intereselor civilizației. Este un cip de joc care nu are nicio valoare intrinsecă, nici o valoare, dar care nu împiedică oamenii să joace la ruletă.imposibil. Uită de toate jucăriile alea.

✔️ Inteligența artificială este un lucru înfricoșător. Când ceva poate face tot felul de lucruri de la sine, sunt puțin îngrijorat. Pentru că știu că nu o putem reinventa și, știi, am inventat, dintr-un motiv foarte, foarte bun, bomba atomică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Faptul că am creat inteligență artificială a fost extrem de important. Dar este bine pentru următorii 200 de ani de existență a lumii ca o astfel de oportunitate să apară?

✔️ În acest moment, vedem lucruri precum chatbot-ul GPT-4 piticesc un om în ceea ce privește cantitatea de cunoștințe generale pe care le are și le depășește cu mult. Și având în vedere ritmul de progres, ne așteptăm ca lucrurile să se schimbe destul de repede. Deci trebuie să ne facem griji pentru asta.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

07 Iul. 2025, 11:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
07 Iul. 2025, 11:43 // Bani și Afaceri //  bani.md

Toți angajatorii din Republica Moldova, inclusiv întreprinderile de stat, sunt obligați prin lege să asigure anual controale medicale periodice pentru angajați. Conform Codului Muncii și reglementărilor sanitare, examenele sunt esențiale pentru protejarea sănătății lucrătorilor expuși la factori de risc profesional, iar nerespectarea acestei obligații poate atrage sancțiuni și suspendarea activității.

În acest context, Harper Medklinik anunță lansarea oficială a serviciilor de medicină a muncii (medicină ocupațională), devenind prima clinică privată autorizată în acest domeniu în Republica Moldova. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, pe 5 martie 2024, a noului Regulament Sanitar privind supravegherea sănătății la locul de muncă, procedura a fost simplificată semnificativ – atât în ceea ce privește numărul de specialiști implicați, cât și logistica examinării.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1079/2023, lucrătorii care activează în condiții cu risc (zgomot, noxe, temperaturi extreme, muncă de noapte, efort fizic intens etc.) trebuie examinați cel puțin o dată pe an, iar pentru restul salariaților, frecvența este stabilită de medicul de medicina muncii (dar nu mai rar de o dată la doi ani). Costurile sunt suportate integral de angajator, conform art. 18 al Legii securității și sănătății în muncă și art. 103 din Codul Muncii.

Harper Medklinik oferă angajatorilor o serie de avantaje competitive:

Program flexibil, inclusiv în zilele de sâmbătă;

Echipamente ultramoderne, investigații rapide și precise;

Fără cozi, fără stres, cu o echipă profesionistă și atmosferă prietenoasă;

Examinări mobile, direct la sediul companiei, pentru anumite riscuri;

Prețuri începând de la 500 lei per factor de risc, cu oferte personalizate în funcție de numărul de angajați și specificul activității.

Mai mult, angajatorii pot deduce fiscal aceste cheltuieli medicale. Potrivit art. 24 lit. d) din Codul Fiscal, serviciile medicale contractate pentru angajați sunt deductibile în limita unui salariu mediu lunar prognozat de Guvern (pentru 2024 – 13.700 lei per salariat).

P

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO