Bomba zilei! Raiderul Platon anunță că se lansează în politică: Toată viața am evitat acest lucru

02 Iun. 2023, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Iun. 2023, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Fugarul Veaceslav Platon, acuzat de implicarea în celebru Laundromat (au fost spălate 22 de miliarde de dolari), anunță că se lansează în politica din Republica Moldova.

Toată viața am evitat cu orice preț politica. A considerat această afacere murdară și ingrată. Rezultatul a fost venirea la putere a tot felul de ticăloși, escroci și mincinoși. Eu însumi am suferit foarte mult din cauza asta. Prin urmare, nu am altă soluție decât să intru eu în politică și să încerc să transform țara într-un stat modern, foarte dezvoltat, în care să se vorbească despre sărăcie ca și cum ar fi un trecut îndepărtat, unde fiecare cetățean va putea pune în aplicare potențialul, iar statul se va transforma într-un prieten amabil, grijuliu, înțelept, preocupat de singurul scop – bunăstarea cetățenilor săi”, anunță Palton pe pagina sa de Facebook.

Veaceslav Platon (n. 24 ianuarie 1973, Căușeni) este fost politician și om de afaceri. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009 până în 2010 pe listele Alianței Moldova Noastră, fiind considerat unul din cei mai bogați moldoveni. Acesta este acuzat de participare în diverse scheme ilegale, fiind poreclit „raiderul numărul 1 din spațiul CSI”. În 1998, Platon a fost ales membru al Consiliului Municipal Chișinău pe listele blocului electoral al agrarienilor.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon este pus sub învinuire în dosarul Laundromat.

În timp ce controversatul om de afaceri Veaceslav Platon se ascunde de justiția moldovenească la Londra, la Chișinău, în lipsa lui, se desfășoară procesul penal în care fostul deputat fugar este judecat pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Platon nuu se află sub sancțiunile emise recent de UE în raport unde apăre numele lui Ilan Șor și Vlad Plahotniuc. Ieri și Canada a anunțat despre aplicarea sancțiunilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău