Primarul unui oraș din Italia plătește chiria celor care aleg să locuiască în cea mai frumoasă zonă a Lombardiei

25 Iun. 2023, 16:56
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
25 Iun. 2023, 16:56 // Actual //  bani.md

Primarul unui oraș din Italia vrea să atragă cât mai mulți rezidenți, astfel că a apelat la stimulente în bani. Persoanele care vor să trăiască într-unul dintre cele mai frumoase orașe din regiunea Lombardia primesc 150 de euro lunar, pentru plata chiriei.

Primarul orașului Mantua, situat în regiunea Lombardia, a decis să urmeze exemplul altor edili italieni de a atrage rezidenți. El a anunțat că oferă suma de 150 de euro lunar, pentru plata chiriei, celor care vor să se mute în frumosul său oraș. Autoritățile au precizată că vor accepta în jur de 100 de cereri de subvenții pe an.

Oficialii din Mantua, un oraș renumit pentru palate renascentiste și pentru mâncarea excelentă, speră că noua schemă va contribui la atenuarea problemelor legate de îmbătrânirea populației și rata scăzută de natalitate.

„Dacă adăugăm îmbătrânirea populației la datele privind scăderea ratei natalității, în majoritatea orașelor italiene, în următorii ani, în majoritatea orașelor italiene vor fi mai multe persoane care nu lucrează decât cele care lucrează.

Trebuie să creștem populația rezidentă pentru următorii ani, sporind numărul persoanelor care lucrează și produc venituri pentru a permite municipalității să facă față cheltuielilor publice de asistență socială”, spune primarul orașului Mantua, Mattia Palazzi.

Cum poți obține, cei interesați să locuiască în Mantua, ajutorul de chirie

Primarul orașului italian a anunțat că cei 150 de euro acordați lunar persoanelor care își stabilesc reședința în Mantua reprezintă un stimulent pentru plata chiriei. Anual, vor fi acceptate în jur de 100 de cereri. Pentru a fi eligibili pentru ajutorul financiar, cei interesați trebuie să semneze un contract de închiriere pentru cel puțin un an.

Programul este destinat atât familiilor, cât și persoanelor singure. Potrivit unor surse, eligibile sunt doar persoanele cu salarii de aproximativ 1.200-1.500 de euro pe lună, însă acest prag de venit nu a fost anunțat de către autorități. Primarul a vorbit despre locurile de muncă, însă a precizat că în regiune vor fi disponibile multe oferte în următorii ani.

„Vor fi multe oferte de locuri de muncă noi în următorii doi ani. Există mai multe companii care investesc și se stabilesc în Mantua, în special în sectorul logistic”, a spus primarul Palazzi. Edilul italiana  adăugat că multe companii mari caută să angajeze tineri.

Cererile vor putea fi depuse începând cu luna septembrie, la finalul verii.

Ce se să te muți în orașul italian Mantua

Stimulente în bani pentru noii rezidenți au fost acordate de mai multe orașe din Italia, însă majoritatea erau pentru satele îndepărtate și depopulate. În cazul orașului Mantua, lucrurile stau diferit. El are aproximativ 50.000 de locuitori și este renumit pentru reședințele sale nobiliare monumentale. Centrul orașului este dominat de Palazzo Ducale, o fortăreață-palat construită de familia domnitoare Gonzaga între secolele XIV și XVII.

Orașul este plin de frumuseți arhitecturale, printre care Camera degli Sposi (Camera nunților), adesea supranumită cea mai frumoasă cameră din lume. Este decorată cu fresce iluzioniste realizate de Andrea Mantegna, reprezentând grădini luxuriante, scene de la curte și un tavan cu un oculus deschis spre un cer pictat.

O altă atracție este Palazzo Te, o extravaganță de arhitectură manieristă jucăușă realizată de Giulio Romano. Majoritatea vizitatorilor se îndreaptă spre frescele iluzioniste ale artistului care decorează Sala dei Giganti. Pereții și tavanul sunt pictate pentru a deveni o scenă spectaculoasă de giganți furioși care fac ravagii și distrugeri, potrivit stiridiaspora.ro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală