De ce să mergi în vacanță în Grecia în septembrie. Avantaje de care să ții cont

06 Aug. 2023, 07:53
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
06 Aug. 2023, 07:53 // Actual //  bani.md

Dacă nu ești un fan al căldurii extreme, dacă nu vrei să te calci în picioare cu alți turiști, atunci luna septembrie este ideală pentru a merge în concediu în Grecia. Vremea este perfectă și Grecia vine cu multe bonusuri în această perioadă.

Poate cel mai important, mai ales acum, pericolul de incendii este mai mic în septembrie, ceea ce înseamnă că și probabilitatea de a anula vacanța dispare încet – încet.

Dar iată care ar fi avantajele de a merge în septembrie în Grecia, conform Greek City Times:

  • vremea este perfectă: e cald, dar nu chiar așa de cald. Dacă în iulie sau august poate fi extrem de cald, chiar fierbinte – temperaturi de 30 – 35 grade, chiar și 40 grade sunt obișnuite – în septembrie (inclusiv în a doua jumătate a lunii), temperatura este în jurul unui confortabil 30 grade in aer, una care permite nu doar plimbările și statul la terasă, cât și plaja. În plus, ploaia este aproape exclusă.
  • ape calde: marea este mai curată și apa caldă. În plus, ai loc să înoți în voie și să-ți faci poze fără să te deranjeze cineva.
  • prețuri mai mici, chiar și la cele mai luxoase hoteluri. Ține cont de faptul că majoritatea europenilor își iau concediu în iulie – august, când multe firme mici (în Spania, de exemplu, dar nu numai) chiar își închid porțile, pentru a reîncepe în septembrie. În plus, în septembrie se reiau cursurile, așa că și prezența părinților acasă se impune.
  • adio vânătoare de șezlonguri! Vei găsi cel mai probabil întotdeauna un șezlong, pentru că nici plajele nu mai sunt atât de aglomerate.
  • gata cu cozile: siturile arheologice și muzeele au mai puțini vizitatori.
  • servicii mai bune: faptul că sunt mai puțini oaspeți face ca și calitatea serviciilor să crească.
  • bilete de avion mai ieftine.
  • mănânci cât vrei: vara se termină, așa că nu mai e cazul să ții diete. Până la anul nu te mai vede nimeni în costum de baie.
  • start bun pentru iarnă: dacă îți iei o vacanță în septembrie, îți vei umple bateriile pentru întreg sezonul rece.

Bonus, pentru anumite zone, așa cum sunt insulele Ciclade (Santorini, Mykonos, Paros ș.a.m.d.), e cea mai bună perioadă de vacanță, pentru că nu mai bate vântul în Marea Egee. În timpul verii pe aceste insule poate să fie un vant foarte puternic, care pe alocuri poate ridica praful și nisipul. Dacă ai fost în Santorini, sigur ai remarcat cum crește vița-de-vie pe insulă – nu pe araci, pe verticală, ci in niste cuiburi trântite pe pîmânt, pentru a se feri de vântul mult prea puternic care lovește insula. Ei bine, în septembrie, acest vânt dispare.

Ce destinații să alegi în Grecia, în luna septembrie

Unde să mergi în septembrie în Grecia? Orientează-te spre insulele mult prea pline vara, de care te poți bucura acum în liniște și tihnă, pe îndelete. Poți încerca Santorini, Zakynthos, Mykonos, Rodos, Kefalonia, Paros, Corfu și Creta. Nu uita de o vizită la Atena, animată de asemeni în această perioadă!

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală