Începe prăpădul! Fiscul face verificări la sânge. Ce caută inspectorii și cine sunt cei vizați

15 Aug. 2023, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
15 Aug. 2023, 14:44 // Actual //  bani.md

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat lansarea procesului de verificare a obligațiilor fiscale neonorate ale persoanelor fizice cetățeni pentru perioadele fiscale 2019-2022. Această inițiativă vizează identificarea și soluționarea situațiilor în care obligațiile fiscale nu au fost onorate conform legii.

Persoanele fizice vizate în această acțiune vor fi notificate de către Serviciul Fiscal de Stat prin intermediul scrisorilor de conformare, care vor fi expediate la adresele de domiciliu. SFS îndeamnă persoanele în cauză să fie atente la verificarea cutiilor poștale și, în cazul în care primesc astfel de scrisori, să ia măsurile necesare pentru a se conforma obligațiilor fiscale.

Pentru a primi ghidare în privința acțiunilor ce urmează a fi întreprinse pentru onorarea obligațiilor fiscale, persoanele vizate pot contacta Direcția deservire fiscală corespunzătoare razei de domiciliu, sau pot apela la numărul de telefon indicat în scrisoarea de conformare.

Procesul de verificare vizează următoarele categorii de contribuabili:

Persoanele care au obligații fiscale conform datelor din Sistemul Informațional al SFS.

Persoanele care nu au depus Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale 2019-2022, dar erau obligate să o facă.

În total, 16,936 de persoane fizice vor fi supuse procesului de verificare, având obligații de achitare a impozitului pe venit. Valoarea estimativă totală a impozitului pe venit în aceste cazuri se ridică la 73.3 milioane de lei.

Potrivit Codului Fiscal, persoanele fizice care au obligații privind achitarea impozitului pe venit trebuie să prezinte Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (formularul CET18). Termenul de prezentare al declarației este 30 aprilie a anului următor anului fiscal de gestiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Oct. 2024, 16:11
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
25 Oct. 2024, 16:11 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Banca Rusiei a majorat astăzi rata dobânzii la 21%, cu 200 de puncte de bază, ca măsură de combatere a inflației ridicate care a depășit estimările anterioare. Această creștere amplifică semnificativ costurile de creditare, depășind chiar nivelul din Liban, unde rata dobânzii este de 20%, deși țara este afectată de conflicte și a intrat în incapacitate de plată în 2020.

Industria rusă este amenințată de posibile falimente masive, avertizează șeful companiei de stat Rostec, Serghei Chemezov, care a declarat că rata ridicată a dobânzii afectează grav profiturile companiilor și limitează investițiile. În luna septembrie, indicele PMI al activității industriale a scăzut sub 50 de puncte, indicând o contracție pentru prima dată din primăvara anului 2022.

Potrivit estimărilor Centrului pentru Analiza Macroeconomică și Prognoză pe Termen Mediu (CMACP), companiile din sectorul manufacturier alocă acum aproximativ 25% din profituri pentru rambursarea creditelor, reflectând o presiune financiară semnificativă.

Cu această creștere, Rusia depășește multe țări cu economii aflate în dificultate, inclusiv Zambia (13,5%), Gambia (17%), Pakistan (17,5%) și Angola (19,5%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău