Cupajul „Sfăditele” încheie seria de vinuri din soiuri autothone produse de Castel Mimi şi degustate de somelierul Mihai Druţă, în cadrul rubricii sale „Un vin bun cu Mihai Druţă”.
„Două soiuri locale care ar putea concura şi-au unit eforturile şi au creat un vin. Anul 2020, 14% alcool. În aromă avem un buchet cu o multitudine de arome, atât de fructe, cât şi condimente. Piper negru, cuişoare, fructele roşii – coacăză neagră, mure de pădure, prunele uscate”, spune Mihai Druţă.
„Nuanţele de baric de lemn sunt foarte bine asimilate în acest vin. Gustul este un gust plin, bogat, cu tanini foarte catifelaţi. Un vin care merită toată atenţia, un vin care cu siguranţă ne va bucura la o cină de gală, la o cină festivă”, este convins somelierul.
Pentru a savura din plin „Sfăditele” aveţi nevoie şi de un meniu pe măsură:
„S-ar asocia foarte bine cu mâncăruri mai elegante. Ar merge bine un piept de raţă înăbuşit, o friptură de iepure, o friptură de curcan. Acest vin s-ar deschide foarte bine în nişte pahare mai mari. Vă recomand să-l încercaţi pentru că este o simbioză foarte bună dintre aceste două soiuri locale – „Feteasca Neagră” şi „Rara Neagră”, a conchis Druţă.
Precizăm că Mihai Druţă este preşedintele Asociaţiei de Sommelier din Republica Moldova, iar în anul 2019 a obţinut titlul de degustator etalon şi a fost plasat astfel în primii cinci somelieri din lume.