Ce model de mașină își pierde cel mai puțin din valoare, în primii trei ani de la cumpărare

02 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Apr. 2024, 12:36 // Actual //  Lupu Eduard

Experții britanici au analizat prețurile de vânzare pentru 20 de modele diferite de mașini. Dintre acestea Hyundai Tucson a pierdut cel mai puțin preț în primii trei ani de la achiziție, iar Kia Ceed cel mai mult.

Pentru mulți șoferi, un parametru important atunci când aleg o mașină este ”lichiditatea” acesteia. Unele modele se ieftinesc rapid, altele își păstrează valoarea. Publicația britanică Auto Express a stabilit care mașini pierd cel mai mult și cel mai puțin din valoare în primii trei ani de funcționare.

În cadrul studiului, au fost analizate informații despre 20 de modele diferite de mașini cu motoare pe benzină. Pe baza datelor de pe piața auto, a fost calculată valoarea aproximativă a mașinii după trei ani de proprietate și kilometraj de 90.000 km.

S-a dovedit că cea mai ”lichidă” mașină este crossover-ul Hyundai Tucson: își va pierde 34% din valoarea inițială în 3 ani de funcționare. Locul doi a fost ocupat de Toyota RAV4 (-34,6%), iar pozițiile a treia și a patra sunt împărțite de Skoda Octavia și Toyota C-HR (-39,5%).

Kia Ceed (-47,6%), Ford Focus (-45,2%) și Fiat Tipo (-45,1%) au pierdut cel mai mult la preț în trei ani.

Topu final arată astfel:

  1. Hyundai Tucson – pierdere de 34,6% din valoare în 3 ani.
  2. Toyota RAV4 – 34,6%.
  3. Skoda Octavia – 39,5%.
  4. Toyota C-HR – 39,5%.
  5. Kia Sportage – 39,9%.
  6. Nissan Qashqai – 41%.
  7. Volkswagen Tiguan – 41,2%.
  8. Toyota Yaris – 41,9%.
  9. Toyota Corolla – 42%.
  10. Dacia Duster – 42,1%.
  11. Opel Astra – 43,1%.
  12. Skoda Superb – 43,3%.
  13. Opel Corsa – 43,8%.
  14. Volkswagen Passat – 43,9%.
  15. Skoda Fabia – 44,5%.
  16. Renault Clio – 45%.
  17. Volkswagen Golf – 45%.
  18. Fiat Tipo – 45,1%.
  19. Ford Focus – 45,2%.
  20. Kia Ceed – 47,6%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Mai 2024, 16:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2024, 16:14 // Actual //  Lupu Eduard

Țările UE au aprobat transferul veniturilor din activele rusești înghețate către Ucraina, a declarat ministrul ceh de externe Jan Lipavsky.

Potrivit acestuia, doar anul acesta Kievul poate primi 3 miliarde de euro. „90% din încasări vor merge către sprijinul militar. Rusia trebuie să plătească pentru daunele cauzate de războiul său agresiv”, a scris Lipavsky pe rețeaua de socializare X.

Se așteaptă ca activele rusești să genereze un profit de aproximativ 5 miliarde de euro anual. Ucraina va primi aceste fonduri de două ori pe an, a scris anterior Bloomberg. Conform planurilor UE, Ucraina va primi venit net din activele primite din 15 februarie 2024. Totodată, profitul care s-a acumulat înainte de această dată va fi rezervat pentru acoperirea eventualelor riscuri – de exemplu, în cazul pretențiilor din partea Rusiei.

După ce armata rusă a invadat Ucraina în februarie 2022, Uniunea Europeană și țările G7 au înghețat aproximativ 280 de miliarde de dolari ale Băncii Centrale a Rusiei sub formă de numerar și titluri de valoare. Ministerul rus de Finanțe a estimat volumul activelor blocate la aproximativ 300 de miliarde de dolari. Majoritatea acestora se află în depozitul belgian Euroclear.

Conform rezultatelor de anul trecut, Euroclear a primit venituri din activele rusești în valoare de 4,4 miliarde de euro, iar de la începutul acestui an – alte 1,6 miliarde Potrivit surselor Financial Times, profiturile totale până în 2027 ar putea ajunge la 20 de miliarde de euro.

În cadrul discuției privind modul de utilizare a activelor înghețate, Statele Unite s-au oferit să ofere Kievului un împrumut garantat cu veniturile viitoare din acestea. Astfel, Ucraina va putea primi ajutor de 50 de miliarde de dolari în această vară, pe care se bazează Washingtonul. Acest plan a fost susținut de Germania, care ar putea fi un „pas decisiv” pentru implementarea sa, au spus surse Bloomberg.

Kremlinul a numit înghețarea activelor rusești „furt” și o încălcare a dreptului internațional. Posibila lor confiscare ar fi „un cui solid în viitorul sicriu al întregului sistem de economic occidentale”, precum și „subiectul procedurilor judiciare”, a subliniat Kremlinul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău