Și bogate și frumoase! Topul femeilor care au conturile burdușite cu bani

20 Mai 2024, 13:20
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
20 Mai 2024, 13:20 // Bani și Afaceri //  bani.md

Moștenitoarea L’Oréal, Walmart și CEO-ul Fidelity se numără printre cele mai bogate femei din lume, conform Bloomberg Billionaires Index. Fiecare dintre ele a adunat averi de peste 25 miliarde de dolari și împreună au o avere estimată de 500 miliarde dolari.

Françoise Bettencourt Meyers — 100 miliarde de dolari

Françoise Bettencourt Meyers, cu o avere estimată la 100 miliarde de dolari, se află pe primul loc în topul celor mai bogate femei din clasamentul Bloomberg Billionaires Index. Bunicul ei, Eugène Schueller, a fondat gigantul francez în domeniul cosmeticelor L’Oréal, iar ea a moștenit o treime din acțiuni de la mama ei. Bettencourt Meyers, în vârstă de 70 de ani, este cunoscută pentru preocupările sale intelectuale —  a scris cărți despre mitologia greacă și comentarii biblice — și pentru filantropia sa. Fundația Bettencourt Schueller sprijină cercetarea științifică, artele și proiectele umanitare.

Alice Walton — 83 miliarde de dolari

Alice Walton, în vârstă de 74 de ani, și-a moștenit averea de la tatăl ei, care a fondat Walmart. Spre deosebire de frații ei Jim și Rob, care sunt mai implicați direct în operațiunile Walmart, Alice s-a concentrat pe artă și activități caritabile, inclusiv promovarea educației și conservării. Averea ei a crescut cu peste 13 miliarde de dolari anul acesta, pe măsură ce prețul acțiunilor Walmart a crescut cu mai mult de o cincime. Alice se află pe locul 19 în lista Bloomberg, imediat după frații ei.

Julia Flesher Koch — 73 miliarde de dolari

Soțul Juliei Flesher Koch, David, a fost cofondatorul Koch Industries, iar ea a devenit miliardară când el a murit în 2019. În vârstă de 62 de ani, contribuie la cauze care includ educația, cercetarea medicală și face parte din consiliul de administrație al mai multor organizații de caritate.

Jacqueline Badger Mars — 47 miliarde de dolari

Bunicul lui Jacqueline Badger Mars a fondat conglomeratul care poartă numele familiei. Evitând să fie în lumina reflectoarelor, familia Mars rămâne oarecum misterioasă. În vârstă de 84 de ani, a fost în consiliul de administrație al Mars și a fost de asemenea în consiliile National Archives și Smithsonian National Air and Space Museum. Mars și fostul ei soț, David Badger, au trei copii. Fiul lor, Stephen, este în consiliul de administrație al Mars din 2010.

MacKenzie Scott — 38 miliarde de dolari

MacKenzie Scott este fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Când cuplul a divorțat în 2019, ea a primit o parte din avere în valoare de 38 miliarde de dolari. De atunci, Scott a donat miliarde de dolari pentru o gamă largă de cauze, inclusiv egalitatea rasială, drepturile LGBTQ+, sănătatea publică și educația, și a „revoluționat filantropia”, spune CEO-ul unei organizații de caritate care a primit o donație de la Scott.

Abigail Johnson — 37 miliarde de dolari

Abigail Johnson, în vârstă de 62 de ani, este CEO-ul Fidelity Investments, una dintre cele mai mari firme financiare din lume, fondată de bunicul ei. Deține o treime din compania mamă, FMR, și i-a succedat tatălui ei ca CEO în 2014. Johnson, care are un MBA de la Harvard Business School, este cunoscută și pentru promovarea oportunităților pentru femei în domeniul financiar.

Miriam Adelson — 34 miliarde de dolari

Miriam Adelson, în vârstă de 78 de ani, este văduva magnatului cazinourilor Sheldon Adelson și a moștenit o parte semnificativă din averea lui când a murit în 2021. Ea a cofondat o clinică specializată în tratarea abuzului de substanțe și a fost un susținător proeminent al cercetării medicale și al cauzelor evreiești. Adelson este cunoscută și pentru donațiile sale politice, în special pentru grupurile conservatoare și pro-Israel, și a fost decorată cu Medalia Prezidențială a Libertății de către Donald Trump în 2018.

Iris Fontbona — 34 miliarde de dolari

Iris Fontbona, în vârstă de 81 de ani, a fost căsătorită cu Andrónico Luksic, unul dintre cei mai bogați oameni din Chile. După moartea sa în 2005, Fontbona a moștenit acțiunile lui în gigantul minier de cupru Antofagasta, precum și poziții în băncile și companiile de băuturi ale acestuia.

Savitri Jindal — 31 miliarde de dolari

Familia lui Savitri Jindal deține Jindal Group, unul dintre cele mai mari conglomerate din India, cu afaceri în domeniile oțelului, mineritului, energiei și infrastructurii. În vârstă de 74 de ani, este văduva fondatorului grupului, O.P. Jindal, și a moștenit o parte semnificativă din averea lui când a murit în 2005, ocupând locul 55 în lista Bloomberg. Jindal este de asemenea activă în politică, servind ca membru al Adunării Legislative a statului Haryana.

Susanne Klatten — 29 miliarde de dolari

Susanne Klatten, una dintre cele mai bogate persoane din Germania, deține aproximativ 20% din BMW după ce a moștenit acțiuni în producătorul de mașini de la ambii părinți. De asemenea, a moștenit acțiunile tatălui ei în producătorul de produse farmaceutice și chimice Altana.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Sept. 2024, 16:45
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
28 Sept. 2024, 16:45 // Slider //  bani.md

Comentariul expertului WatchDog.MD, Andrei Curăraru, despre campania de dezinformare pornită de agenții Kremlinului în urma declarației șefului Delegației UE în Moldova, Janis Mazeiks.

„Departe de a încerca să comentăm ceea ce zic diplomații despre vânzarea terenurilor agricole în Uniunea Europeană, simțim obligația de a preveni panică inutilă. Va fi „pământul vândut forțat străinilor” ca „preț” al integrării europene? Răspunsul e pe cât se poate de simplu. Vedeți hoarde de străini care să cumpere terenuri agricole în România sau Bulgaria? S-au transformat țările din Europa Centrală și de Est în ferme străine? Nu. Pentru că au negociat corect și au asigurat că investițiile în agricultură să vină în folosul țării și satelor unde vin.

România. Exemplul perfect că nu se vinde tot străinilor odată ce intri în UE. După aderare, au avut 7 ani de interdicție totală pentru vânzarea terenurilor agricole către străini. După aceea, da, străinii au putut cumpăra, dar cu reguli stricte. Trebuie să fii rezident timp de 5 ani, să desfășori activități agricole același termen și să ai 75% din venituri din agricultură.

Ungaria. O țară care a stabilit în Constituție că străinii nu au acces la pământurile agricole. Doar fermierii locali și din UE care îndeplinesc niște criterii stricte pot cumpăra teren. Fără șanse dacă nu sunt rezidenți de cel puțin 3 ani și activi în agricultură.

Polonia. A blocat vânzările către străini timp de 14 ani (!) după ce a intrat în UE, iar acum chiar și cei care pot cumpăra trebuie să locuiască acolo cel puțin 5 ani și să se apuce de agricultură.

Letonia. Cetățenii non-UE nu pot cumpăra deloc terenuri agricole, iar cei din UE trebuie să fie rezidenți permanenți și să treacă un test de limbă. Se pare că trebuie să știi mai mult decât cum să ari un câmp dacă vrei să cumperi teren în Letonia.

Croația. Ultima țară care a intrat în Uniune. Au avut un moratoriu de 10 ani, timp în care nimeni din afara țării nu putea cumpăra teren. După asta, s-au deschis piața, dar cu aprobări speciale de la Ministerul Agriculturii. Pot fi procurate 10 hectare de către persoane fizice rezidente și până la 100 hectare de către persoane juridice rezidente. Nu pot fi procurate pășuni și păduri.

Acum, să revenim la noi. Moldova nu va fi obligată să facă nimic ce nu e în interesul nostru național. Vom negocia dur și inteligent, exact așa cum au făcut celelalte țări. Nu va veni nimeni să ne dicteze cum să ne vindem pământul, pentru că fiecare țară din UE și-a protejat fermierii și a negociat condiții personalizate.

Dacă ne uităm la România, Polonia sau Croația, nu vedem nicio invazie de cumpărători străini care să fi preluat terenurile agricole. Așa va fi și pentru noi: cu reguli clare, cu garanții pentru agricultori și cu grijă pentru ceea ce contează cu adevărat – viitorul nostru comun”.

Andrei Curăraru, expert WatchDog.MD

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău