Zile grele pentru fosta ministră a Mediului! Are plămânii „înfundați” la Chișinău: Au sărbătoare în Finlanda

22 Mai 2024, 17:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2024, 17:16 // Actual //  Lupu Eduard

Plămânii mei au sărbătoare în Finlanda, țara care are 74% din teritoriu acoperit de păduri, a declarat consiliera în domeniul mediului a Maiei Sandu, dar și fostă ministră a Mediului, în cadrul unui promo al podcast-ului de la Europa Liberă, pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Moderatorul podcast-ului, Eugen Urușciuc a întrebat-o pe Cantaragiu despera starea pădurilor din Republica Moldova: În ce stare credeți că sunt plămânii Republicii Moldova? Cât de bine așadar poate respira țara?

„Ele oxigenează foarte mult aerul. De exemplu, eu sunt super  fascinată, de câte ori mă duc în Finlanda, țara cu cel mai înalt grad de pădurile de pe continentul european, are 74%, dacă nu greșesc, din teritoriu acoperit de păduri. La aeroport, zonă foarte poluată unde aterizează și decolează avioanele, sunt foarte multe emisii. Or, când ies din avion, plămânii mei au sărbătoare în Finlanda”, a răspuns Iuliana Cantaragiu.

Iuliana Cantaragiu a deținut funcția de ministră a mediului august 2021 – septembrie 2022. A demisionat pe fundalul scandalului cu distribuirea lemnelor de foc. Prim-ministra de atunci, Natalia Gavrilița s-a arătat nemulțumită de faptul că site-ul lemne.md, unde urmau să fie publicate informații actuale, nu a fost lansat. În replică, ministra Mediului a dat vina pe „partenerii de dezvoltare”, care ar tergiversa procesul. Explicația Iulianei Cantaragiu, însă, nu a fost pe placul prim-ministrei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 16:36
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2024, 16:36 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Revolut, unul dintre cele mai valoroase startup-uri din Europa, a angajat bancheri care să ajute firma să vândă acţiuni existente în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, alăturându-se astfel unui şir de companii private care au căutat forme alternative de lichiditate pentru acţionarii săi, în condiţiile în care piaţa ofertelor publice iniţiale rămâne în criză, scrie Bloomberg.

Revolut lucrează cu Morgan Stanley pentru vânzarea de acţiuni, care o va ajuta să elibereze numerar pentru angajaţi existenţi şi investitori, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Tranzacţia, care a fost raportată anterior de Financial Times, ar putea evalua Revolut la peste 40 de miliarde de dolari, în creştere faţă de evaluarea de 33 de miliarde de dolari pe care a obţinut-o ultima dată într-o rundă de strângere de fonduri din 2021.

Revolut a declarat că veniturile sale pentru 2022 au urcat cu 45%, la 922,5 milioane de lire sterline (1,17 miliarde de dolari). Compania nou-înfiinţată nu a raportat încă rezultatele pentru anul trecut, dar prevăzuse anterior că veniturile pentru 2023 vor fi de aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

Vânzarea acţiunilor vine după ce unul dintre acţionarii Revolut – un fond de investiţii administrat de Schroders Plc – a semnalat că este de părere că firma ar trebui evaluată la aproximativ 25,7 miliarde de dolari.

Revolut a declarat de mult timp că se pregăteşte pentru o potenţială ofertă publică iniţială, dar banca şi celelalte mari companii private similare au fost blocate de pieţele de capitaluri proprii inactive. Acest lucru a creat probleme pentru unii dintre primii investitori sau angajaţi care ar putea avea nevoie de lichidităţile rezultate în urma vânzării de acţiuni.

Stripe Inc., o altă companie fintech foarte valoroasă, a strâns anul trecut aproximativ 6,5 miliarde de dolari ca parte a unei tranzacţii care i-a permis să organizeze o ofertă publică de cumpărare prin care angajaţii şi-au vândut o parte din acţiuni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău