Ford lansează producţia de serie a unui vehicul electric la fabrica sa din Germania

04 Iun. 2024, 12:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2024, 12:03 // Actual //  Lupu Eduard

Ford Europa va lansa marţi producţia de serie a unui vehicul electric (EV) la fabrica sa din Koln, Germania, transmite DPA, conform Agerpres.

Lansarea fusese planificată pentru septembrie 2023, dar a fost amânată pentru a fi implementate noile standarde pentru baterii.

Ford produce maşini în Koln din 1930, aici fiind fabricat celebrul model Ford Fiesta. Însă, anul trecut, s-a renunţat la producţia Fiesta, pe fondul pregătirilor pentru un model electric.

Producătorul auto american a investit aproape 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) la Koln, în cadrul tranziţiei spre EV. Obiectivul este de a produce anual 250.000 maşini electrice, inclusiv producţia unui SUV compact care va demara marţi.

Chiar dacă pe plan mondial cererea EV s-a redus, Ford se aşteaptă la vânzări ridicate pe acest segment.

Luna trecută, Ford a anunţat că ia în considerare să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030, o schimbare faţă de planul iniţial de a vinde în regiune doar vehicule electrice (EV).

“În condiţiile în care adoptarea EV în Europa a încetinit, credem că este necesar să oferim clienţilor şi după 2030 vehicule alimentate cu motoare cu combustie internă (ICE) şi maşini hibride”, se arată într-un comunicat al Ford.

Reprezentanţii companiei au precizat că urmăresc cu atenţie situaţia şi vor face adaptări, dacă va fi necesar.

În ultimii ani a crescut cererea pentru hibride, ceea ce a determinat producătorii auto să reducă investiţiile în EV. De asemenea, lipsa infrastructurii de încărcare în Europa a afectat cererea.

Producătorii auto americani se află sub presiunea companiilor chineze care produc vehicule electrice low-cost şi le exportă masiv spre Europa, America Latină şi sud-estul Asiei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

28 Sept. 2024, 10:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Sept. 2024, 10:04 // Actual //  Lupu Eduard

Exporturile de cereale ale Ucrainei în sezonul care a început la 1 iulie 2024 au depăşit pragul de 10 milioane de tone până la data de 27 septembrie, ceea ce reprezintă o creştere de peste 50% faţă de cantitatea de 6,3 milioane de tone de cereale exportată în aceeaşi perioadă a sezonului precedent, arată datele publicate vineri de Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite Reuters.

Printre cerealele exportate de Ucraina în ultimele trei luni se numără 5,8 milioane tone de grâu, 2,7 milioane tone de porumb şi 1,3 milioane tone de orz.

În ceea ce priveşte exporturile derulate numai pe parcursul lunii septembrie, datele Ministerului Agriculturii de la Kiev arată că traderii au exportat 2,86 milioane de tone de cereale, în creştere cu 63% faţă de cantitatea de 1,75 milioane de tone de cereale exportată în perioada 1-27 septembrie 2023.

La începutul acestei luni, Ministerul Agriculturii de la Kiev a ajuns la un acord cu traderii şi Asociaţiile de fermieri pentru a limita exporturile de grâu, în sezonul care a început la 1 iulie 2024, la 16,2 milioane de tone. Adjunctul ministrului Agriculturii, Taras Vîsoţki, a declarat săptămâna trecută că Guvernul ucrainean va opri exporturile de grâu dacă livrările vor depăşi nivelul de 16,2 milioane de tone convenit cu traderii şi producătorii pentru întregul sezon 2024/25.

Potrivit celor mai recente estimări ale autorităţilor ucrainene, recolta combinată de cereale şi oleaginoase din 2024 ar urma să scadă până la 77 milioane de tone, dintre care 56 milioane de tone vor fi cereale.

În paralel, exporturile de cereale ale Ucrainei în sezonul 2023/24 au crescut până la aproape 51 milioane de tone, de la 49,2 milioane de tone în sezonul precedent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău