O companie românească se implică în reducerea dependenței energetice a Moldovei

11 Iun. 2024, 10:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
11 Iun. 2024, 10:02 // Actual //  Soroceanu Olga

Compania românească Simtel Team S.A., listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, și-a consolidat poziția în sectorul energiei regenerabile și al telecomunicațiilor, fiind un jucător important pe piață. Potrivit rezultatelor financiare pentru trimestrul I din 2024, compania a înregistrat o creștere substanțială a activității sale de energie regenerabilă în Republica Moldova, transmite indepenentnews.ro.

Acest avans a contribuit semnificativ la profitul net al Grupului Simtel, care a crescut cu 199% comparativ cu același trimestru din 2023, atingând un milion de euro. Creșterea a fost favorizată de diversificarea portofoliului de proiecte și de extinderea constantă a operațiunilor în domeniul energiei regenerabile, inclusiv prin contribuția filialei sale din Republica Moldova.

Directorul de Strategie și Dezvoltare de Business la Simtel, Ana Nedea, a subliniat potențialul considerabil al Republicii Moldova în domeniul energiilor regenerabile:

„Piața de energie regenerabilă din Moldova are un potențial extrem de mare, atât din punct de vedere al energiei solare, cât și al energiei eoliene.

În momentul de față, Republica Moldova este dependentă energetic de țările vecine, ceea ce accentuează încă o dată nevoia de a se orienta cât mai mult pe zona de regenerabile și a asigura o pondere cât mai mare a energiilor regenerabile în mixul de energie, precum și a conștientiza din ce în ce mai mult importanța investițiilor în energiile regenerabile.

Prin deschiderea filialei din Chișinău, ne dorim să avem o contributie reală și imediată la tranziția Republicii Moldova spre un viitor sustenabil prin intermediul exeprienței noastre acumulate pe piața din Romania, dar și cea europeană.

Ne dorim să reprezentăm un partener de încredere pentru clienții noștri din Republica Moldova, să fim un angajator de top pentru tinerii și talentații specialiști și un promotor activ al sustenabilității în Republica Moldova.

Prin proiectele noastre inovăm și aducem tehnologie de vârf pentru a răspunde nevoilor mereu în schimbare”.

Grupul Simtel, recunoscut pentru inovațiile sale în domeniul energiei regenerabile, este singura companie din România și Republica Moldova care oferă un ecosistem complet integrat de soluții pentru eficiența energetică. Aceste soluții includ consultanță, proiectare, autorizare, construcție, mentenanță, operare, măsurare, control, producție și furnizare de energie.

Filiala Simtel din Chișinău, înființată în 2022, se bucură de expertiza și infrastructura companiei-mamă din România. Echipa locală este formată dintr-un country manager, un sales manager, project manageri și specialiști tehnici.

Activitatea Simtel în Republica Moldova se concentrează pe proiectarea, autorizarea, construirea, întreținerea și operarea centralelor electrice fotovoltaice și a sistemelor de stocare pentru companii din diverse industrii. Materialele și componentele utilizate sunt conforme cu standardele europene de calitate și practicile bune ale Simtel.

Oleg Lașco, country manager al Simtel, a subliniat succesul companiei:

„Până în momentul de față, Simtel Solar a implementat centrale în nouă locații din Republica Moldova, cu o capacitate totală de aproximativ 3 MW.” El a adăugat: „Ne dorim să participăm activ la dezvoltarea sectorului energiei regenerabile în Republica Moldova prin implementarea centralelor conform celor mai înalte standarde europene. Prin activitatea noastră, contribuim activ la atingerea obiectivului Moldovei de a ajunge până în anul 2030 la o pondere de 27% a energiei regenerabile.”

Simtel, un grup de companii de inginerie și tehnologie, activează în domeniile energiei regenerabile, telecomunicațiilor, dezvoltării de platforme software și tehnologiei roboților autonomi. Fondată în 2010, compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2021 sub simbolul SMTL și deține indicele MSCI din 2023.

Realitatea Live

30 Iun. 2024, 09:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Iun. 2024, 09:21 // Actual //  Lupu Eduard

Compania a anunţat vineri că nu are date care să arate că datele clienţilor au fost compromise şi a menţionat că datele arată că atacatorii sunt afiliaţi unei grupări care lucrează cu serviciile de informaţii din Rusia.

Furnizorul de software de acces de la distanţă TeamViewer avertizează că reţeaua sa corporate a fost spartă într-un atac cibernetic, scrie presa internaţională. „Miercuri, 26 iunie 2024, echipa noastră de securitate a detectat o neregulă în mediul IT corporativ intern al TeamViewer”, a anunţat TeamViewer. „Ne-am activat imediat echipa şi procedurile de răspuns, am început investigaţiile împreună cu o echipă de experţi în securitate cibernetică de renume mondial şi am implementat măsurile de remediere necesare”. Compania susţine că datele clienţilor nu au fost afectate. „Mediul IT corporativ intern al TeamViewer este complet independent de mediul produsului. Nu există nicio dovadă care să sugereze că mediul produsului sau datele clienţilor sunt afectate. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, iar obiectivul nostru principal rămâne asigurarea integrităţii sistemelor noastre.”

Compania spune că intenţionează să fie transparentă în ceea ce priveşte încălcarea şi va actualiza în permanenţă stadiul investigaţiei sale pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informaţii, notează portalul bleepingcomputer.com. TeamViewer este un software de acces de la distanţă foarte popular care le permite utilizatorilor să controleze de la distanţă un computer şi să îl utilizeze ca şi cum ar sta în faţa dispozitivului. Compania spune că produsul său este utilizat în prezent de peste 640.000 de clienţi din întreaga lume şi a fost instalat pe peste 2,5 miliarde de dispozitive de la lansarea companiei. Deşi TeamViewer afirmă că nu există nicio dovadă că mediul produsului său sau datele clienţilor au fost compromise, utilizarea sa masivă atât în mediile consumatorilor, cât şi în mediile corporate face ca orice breşă să reprezinte o preocupare semnificativă.

Compania a anunţat vineri că nu are date care să arate că datele clienţilor au fost compromise şi a menţionat că datele arată că atacatorii sunt afiliaţi unei grupări care lucrează cu serviciile de informaţii din Rusia.

„Rezultatele actuale ale investigaţiei indică un atac care a avut loc miercuri, 26 iunie, legat de datele de identificare ale unui cont standard de angajat din cadrul mediului nostru IT corporativ. Pe baza monitorizării continue a securităţii, echipele noastre au identificat un comportament suspect al acestui cont şi au pus imediat în aplicare măsuri de răspuns la incident. Împreună cu partenerul nostru extern cu care am lucrat la răspunsul pentru incident, atribuim în prezent această activitate actorului de ameninţare cunoscut sub numele de APT29 / Midnight Blizzard. Pe baza concluziilor actuale ale investigaţiei, atacul a fost limitat la mediul IT corporativ şi nu există nicio dovadă că actorul ameninţării a obţinut acces la mediul nostru de produse sau la datele clienţilor.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău