Castel Mimi inaugurează primul hotel de cinci stele cu zero emisii din Republica Moldova

04 Iun. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
04 Iun. 2024, 09:40 // Actual //  bani.md

Castel Mimi anunță deschiderea oficială a Castel Mimi Wine Resort, primul și singurul hotel din Republica Moldova de cinci stele cu zero emisii. Inaugurarea va avea loc în data de 5 iunie, marcând o realizare semnificativă în domeniul turismului sustenabil.

Pe parcursul ultimului an, echipa Castel Mimi a lucrat neîncetat pentru a transforma această viziune în realitate. Hotelul este complet independent energetic, datorită unui parc fotovoltaic instalat pe teritoriul complexului, care asigură 100% din necesarul de energie verde. În plus, pentru a minimiza emisiile de carbon, a fost eliminată complet alimentarea cu gaz, iar pe timpul iernii, încălzirea va fi asigurată inclusiv de peleți din rămășițe de floarea soarelui. 

Castel Mimi Wine Resort este echipat cu tehnologii de ultimă generaţie de tip „Casă inteligentă”, asigurând o eficiență energetică superioară prin sisteme pasive de încălzire şi răcire, care menţin o temperatură confortabilă fără a produce zgomot. Rezervările sunt de asemenea automatizate, activând, în funcţie de anotimp, sistemele de încălzire și răcire înaintea sosirii oaspeților. Tehnologiile dotate cu inteligență artificială sunt integrate astfel pentru a optimiza consumul de energie și pentru a gestiona echipamentele esențiale, precum pompele de căldură, detectoarele de fum și electrocasnicele. 

Cu o capacitate totală de 68 de locuri, hotelul este proiectat cu scopul de a maximiza confortul și satisfacția oaspeților, fie cupluri, fie familii cu copii, inclusiv prin dotarea camerelor cu sisteme de izolare fonică de ultimă generaţie şi filtre antialergice.

În cadrul complexului, oaspeţii vor putea să se delecteze la restaurantul „Bufnița Albă” cu cele mai gustoase bucate tradiționale, preparate din ingrediente locale într-o interpretare culinară de fine dining. De asemenea, oaspeții pot beneficia de facilități de top precum piscina semiolimpică cu muzică subacvatică, degustări de vin și tururi ghidate pe teritoriul castelului, recunoscut drept una dintre cele mai frumoase 15 vinării din lume. Pentru pasionații de vin, Castel Mimi Wine Resort organizează și ateliere unice de tip „Blend Your Own Wine”, în care oaspeții îşi pot crea propriul vin cu etichetă personalizată, sub îndrumarea oenologilor profesionişti.

Sunteţi invitaţi să descoperiți Castel Mimi Wine Resort – un hotel situat într-o locație unică, cu o istorie de peste 130 de ani, care îmbină într-un mod inovativ tradițiile, sustenabilitatea și tehnologiile de ultimă generație. 

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău