Maşinăria de făcut bani care a invadat toate coşurile de cumpărături din Europa, se pregăteşte de noi feature-uri

18 Iun. 2024, 16:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iun. 2024, 16:58 // Actual //  Lupu Eduard

Shein, start-up-ul de modă rapidă fondat în China și evaluat la peste 60 de miliarde de dolari, a făcut pași importanți pentru diversificarea activității sale principale înainte de o listare planificată la Londra, conform unui raport Financial Times. Popular printre generația Z, Shein a investit în infrastructura logistică pentru a extinde capacitatea de depozitare și a reduce durata de livrare.

Compania, cunoscută pentru strategia sa de fast fashion, încearcă să convingă investitorii de capacitatea sa de a se dezvolta dincolo de această piață maturizată. Analiștii subliniază că Shein trebuie să își adapteze modelul de afaceri pentru a concura cu rivalii chinezi Temu și Amazon. Martin Roll, strateg de afaceri din Singapore, a declarat că Shein trebuie să își rafineze operațiunile pentru a-și menține relevanța într-un sector digital aglomerat și într-o piață globală dificilă pentru IPO-uri.

Shein, care a cunoscut o ascensiune rapidă în timpul pandemiei, a amânat planurile de listare în SUA din cauza reglementărilor stricte din China și a unei piețe globale slabe pentru IPO-uri. Recent, compania s-a reorientat către listarea în Marea Britanie, în contextul tensiunilor dintre Beijing și Washington. Însă, rămâne incert dacă Shein va obține aprobarea autorităților chineze pentru această listare.

În 2023, Shein a atins un profit record de peste 2 miliarde de dolari. În comparație, rivalii H&M și Inditex, proprietarul Zara, au raportat profituri nete de 829 milioane de dolari și, respectiv, 5,4 miliarde de euro. Deși Shein se așteaptă la o încetinire a creșterii pe măsură ce devine un jucător consacrat pe piața fast fashion, compania continuă să își adapteze strategia pentru a fideliza clienții și a atinge obiectivele de venituri.

Datele GWI arată că utilizarea aplicației Shein a stagnat la nivel global, cu puțin peste 12% dintre respondenți declarând că au folosit aplicația în ultima lună, similar cu cele două trimestre anterioare.

Shein rămâne concentrată pe eficientizarea operațiunilor și inovare, în pregătirea pentru listarea la bursă și pentru a-și menține poziția pe o piață extrem de competitivă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

29 Iun. 2024, 15:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
29 Iun. 2024, 15:36 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Buffett, în vârstă de 93 de ani, președintele Berkshire Hathaway, a declarat pentru Wall Street Journal că și-a revizuit din nou testamentul și că nu intenționează să continue donațiile către Fundația Bill & Melinda Gates după moartea sa. El și-a plasat averea într-un nou fond caritabil supravegheat de cei trei copii ai săi, a spus el.

„Fundația Gates nu va primi niciun ban după moartea mea”, a declarat Buffett pentru Journal.

Buffett a declarat pentru Journal că și-a schimbat testamentul de mai multe ori și că a pus la punct cel mai nou plan datorită încrederii pe care o are în valorile copiilor săi și în modul în care aceștia îi vor distribui averea. Fiecare dintre copiii lui Buffett are propriile organizații filantropice.

„Mă simt foarte, foarte bine cu privire la valorile celor trei copii ai mei și am 100% încredere în modul în care vor duce lucrurile la bun sfârșit”, a declarat Buffett pentru Journal.

„Warren Buffett a fost extrem de generos cu Fundația Gates”

Anterior, Buffett declarase că testamentul său prevedea că peste 99% din averea sa era destinată utilizării filantropice către Fundația Bill & Melinda Gates și cele patru organizații caritabile legate de familia sa: Fundația Susan Thompson Buffett, Fundația Sherwood, Fundația Howard G. Buffett și Fundația NoVo.

Deocamdată, însă, Buffett se pare că intenționează să continue donațiile către Fundația Gates în timpul vieții sale.

Berkshire Hathaway a anunțat vineri că Buffett va converti aproximativ 9.000 de acțiuni clasa A în peste 13 milioane de acțiuni clasa B. Aproximativ 9,3 milioane de acțiuni vor merge la Bill & Melinda Gates Foundation Trust, restul fiind împărțite între cele patru organizații caritabile ale familiei Buffett.

„Warren Buffett a fost extrem de generos cu Fundația Gates, prin contribuțiile și sfaturile sale de peste 18 ani”, a declarat Mark Suzman, directorul executiv al fundației, într-o declarație pentru CNN. „Suntem profund recunoscători pentru cel mai recent cadou al său și pentru contribuțiile în valoare totală de aproximativ 43 de miliarde de dolari la activitatea noastră”, a mai spus acesta.

Buffett a donat aproximativ 870 de milioane de dolari anul trecut către cele patru organizații caritabile conduse de familia sa și aproximativ 750 de milioane de dolari către acestea în 2022.

În urma donațiilor recent anunțate, Buffett deține 207.963 de acțiuni Berkshire Hathaway de clasă A și 2.586 de acțiuni de clasă B, a declarat compania. Acțiunile valorează aproximativ 128 de miliarde de dolari.

Sursa: antena3

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău