Apple nu se mai numără printre primii 5 furnizori de smartphone-uri din China

27 Iul. 2024, 11:56
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
27 Iul. 2024, 11:56 // Actual //  bani.md

Producătorul de iPhone-uri Apple a fost scos din topul celor mai mari cinci furnizori de smartphone-uri din China, în trimestrul al doilea, pe măsură ce concurenţa venită din partea brandurilor autohtone, precum Huawei, se intensifică, potrivit unui raport realizat de firma Canalys, citat de CNBC, transmite News.ro.

Cota de piaţă a Apple în China a scăzut la 14% în trimestrul al doilea, arată raportul, de la 15% în primul trimestru şi 16% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Producătorul de iPhone-uri, care a fost al treilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului trecut, a coborât pe locul şase, cu aproximativ 9,7 milioane de livrări de telefoane, conform calculelor CNBC.

”Este primul trimestru din istorie în care furnizorii autohtoni domină toate cele cinci poziţii”, a declarat Lucas Zhong, analist de cercetare la Canalys.

Livrările Apple au fost în declin din primul trimestru, când au scăzut cu 25% de la an la an, la 10 milioane de telefoane.

Strategiile vânzătorilor chinezi pentru produse high-end şi colaborarea lor profundă cu lanţurile de aprovizionare locale încep să dea roade în funcţiile hardware şi software.

Cel mai recent telefon Magic V3 al Honor, care foloseşte GenAI, a îmbunătăţit semnificativ experienţa utilizatorului cu dispozitivele pliabile”, a adăugat Zhong.

Pe de altă parte, Apple se confruntă cu un un blocaj pe piaţa chineză, deoarece îşi propune să ”stabilizeze preţurile cu amănuntul şi să protejeze marjele partenerilor”, a spus el.

Localizarea serviciilor Apple Intelligence în China va fi o mişcare importantă în următoarele 12 luni, a spus Canalys, deoarece mărcile chineze încorporează în mod agresiv AI generativă în produsele lor.

Din aprilie până în iunie, Vivo a revenit pe primul loc, cu o cotă de piaţă de 19% şi 13,1 milioane de unităţi livrate – datorită vânzărilor puternice offline şi online în timpul festivalului de comerţ electronic ”618”.

Oppo s-a menţinut pe locul doi, cu 11,3 milioane de unităţi, susţinut de lansarea noii sale serii Reno 12.

Honor, companie desprinsă din grupul Huawei, s-a clasat pe locul al treilea, cu 10,7 milioane de telefoane livrate, marcând o creştere de 4% faţă de intervalul similar al anului anterior.

Huawei s-a clasat pe locul patru, cu o cotă de piaţă de 15% şi 10,6 milioane de telefoane livrate – nu a ajuns în primele cinci cu un an mai devreme.

Afacerile de consum ale Huawei au cunoscut o renaştere în China după lansarea smartphone-ului său Mate 60.

Xiaomi a ocupat locul cinci, susţinută de lansarea primei sale maşini electrice, SU7, contribuind, de asemenea, la vânzările solide ale K70 şi seriei emblematice 14, a spus Canalys.

În general, piaţa chineză de smartphone-uri a crescut cu 10% de la an la an în al doilea trimestru, livrările depăşind 70 de milioane de unităţi, a spus Canalys.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Iul. 2025, 10:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Ursu Victor
17 Iul. 2025, 10:45 // Oameni şi Idei //  Ursu Victor

Platforma fintech Fagura, compania de microfinanțere controlată de Tudor Darie, fostul proprietar al mai multor afaceri media online, care facilitează împrumuturile și investițiile pentru antreprenori din România și Republica Moldova, a raportat o creștere accelerată în prima jumătate a anului 2025, dublându-și veniturile lunare recurente și stabilind recorduri succesive în volumul de investiții intermediate.

Potrivit fondatorului și CEO-ului Tudor Darie, citat de ZF, Fagura a atins în luna iunie venituri recurente de peste 42.000 de euro, comparativ cu aproximativ 20.000 de euro la începutul anului. În același timp, în luna iunie, platforma a intermediat aproape 650.000 de euro către IMM-uri, după un record anterior de 600.000 de euro în mai. Compania vizează pragul de 1 milion de euro investiții intermediate lunar până la sfârșitul anului.

Pe fondul acestei evoluții, Fagura se pregătește să lanseze în septembrie o nouă rundă de finanțare, estimată la 3–4 milioane de euro. Aproximativ 2 milioane ar urma să provină din fonduri noi („fresh money”), iar restul din capitalul deja atras prin „convertible notes” în 2024.

Motorul expansiunii rapide este integrarea tehnologiei avansate, în special a inteligenței artificiale. Fagura a lansat instrumente AI precum un asistent juridic („Legal AI”), un sistem de scoring bazat pe prezența online a firmelor și un widget AI dezvoltat în parteneriat cu Mastercard Strive, care va evalua în timp real eligibilitatea pentru finanțare a antreprenorilor din diverse sectoare.

Printre noutăți se numără și produsul Fagura Prime, destinat investitorilor sofisticați care doresc să investească sume mai mari de 10.000 de euro cu un randament anual fix de 8,5% în euro. Produsul este testat în Republica Moldova și va fi lansat curând și în România.

Tudor Darie, fost consilier pe IT al prim-ministrului din Republica Moldova, a subliniat și oportunitatea de digitalizare din România, criticând poziția slabă a țării în clasamentul european DESI. „Suntem pe ultimul loc în UE la digitalizarea serviciilor publice. România are nevoie de viziune, voință politică și o infrastructură digitală unificată,” a declarat acesta.

Tudor Darie a fost implicat în mai multe proiecte media ca Agora, UNIMEDIA și Privesc.EU, dar și în domeniul publicității online  ADCENTER sau e-commerce – ZAP.md.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA