Cum se schimbă linia de succesiune la tron după nașterea celui de-al doilea copil al prințului Harry cu Meghan Markle

07 Iun. 2021, 15:25
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Iun. 2021, 15:25 // Au Bani //  MD Bani

Chiar dacă prințul Harry și Meghan Markle au făcut un pas înapoi în familia regală a Marii Britanii, fiica lor încă ocupă un loc în linia succesiunii la tron.

În mod tradițional, fiii au prioritate la linia de succesiune, chiar dacă se nasc mai târziu. Dar, în 2013 modificările aduse legii au făcut ca vârsta să fie singurul factor care influențează succesiunea la tron, scrie Sky News.

Iată cum afectează lucrurile sosirea Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor:

Prințul Charles, primul în linia de succesiune

Acum, în vârstă de 72 de ani, prințul Charles a fost primul pe linie la tron de când avea trei ani. El este cel mai bătrân și cel mai îndelungat moștenitor din istorie.

Charles este tatăl prințului William și al prințului Harry. El și regretata prințesă Diana au divorțat în 1996. Prințul Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker Bowles în 2005.

Prințul WIlliam, al doilea în linia de succesiune

Fiind primul copil al prințului Charles, ducele de Cambridge este acum al doilea în linie la tron. William s-a căsătorit cu Kate Middleton în 2011 și împreună au trei copii: George, Charlotte și Louis.

În calitate de membru senior al familie regale, ducele își asumă regulat sarcini în numele reginei, inclusiv primirea șefilor de stat în vizitele oficiale în Marea Britanie.

În 2015, prințul William a spus: „Toți cei care vom dobândi moștenirea domniei și generației bunicii noastre trebuie să facem tot ce putem pentru a sărbători și a învăța din povestea ei. Din punctul meu de vedere, sunt privilegiat să o am pe Regina ca model pentru o viață dedicată serviciului public”.

Prințul George, al treilea în linia de succesiune

Primul copil al Ducelui și Ducesei de Cambridge, Prințul George s-a născut la Spitalul St Mary din Londra în iulie 2013. Tânărul de șapte ani este al treilea în linia de succesiune la tronul britanic și este așteptat să devină rege într-o zi.

Cu câteva luni înainte de naștere sa, a fost promulgat un proiect de lege care pune capăt succesiunii la Coroană pe criteriul genului. Asta însemna că, chiar dacă primul născut al lui Kate și William ar fi fost o fată, ea ar fi putut deveni monarh în viitor.

Prințesa Charlotte, a patra în linia de succesiune

Acum, în vârstă de șase ani, Charlotte Elizabeth Diana este a patra în linie la tron.

Prințul Louis, al cincilea în linia de succesiune

Cel mai mic dintre cei trei copii ai Ducelui și Ducesei de Cambridge, Louis Arthur Charles, în vârstă de trei ani, este al cincilea în linie la tron.

Prințul Harry, al șaselea în linia de succesiune

Sosirea celor trei copii ai lui William și Kate a însemnat că prințul Harry, ducele de Sussex, a coborât pe linia succesiunii – de la al treilea la al șaselea. La fel ca fratele său mai mare, el a servit ca membru senior al familiei regale și a ținut locul reginei în funcții oficiale după ce a devenit consilier de stat la 21 de ani.

În ianuarie 2020, ducele a anunțat că el și soția sa Meghan fac un pas înapoi de la viața regală și renunță la patronaje.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, al șaptelea în linia de succesiune

Primul copil al lui Harry și Meghan s-a născut în mai 2019. Un nume de origine germană, Archie este versiunea scurtată a lui Archibald, care înseamnă „autentic”, „îndrăzneț” și „curajos”. De asemenea, Harrison este de origine aborigenă și înseamnă „fiul lui Henry” sau „fiul lui Harry”.

Numele său complet înseamnă „fiul autentic, îndrăzneț și curajos al lui Harry”. Archie nu a primit un titlu regal.

Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, a opta în linia de succesiune

Al doilea copil al Ducelui și Ducesei de Sussex este primul dintre strănepoții Reginei care s-a născut în afara Marii Britanii. Lili este numită după străbunica ei Regina și regretata prințesă Diana.

Ea va avea dreptul să fie prințesă și Archie un prinț atunci când regina va muri și prințul Charles va deveni rege. Acest lucru se datorează faptului că vor avansa pe linia succesiunii, devenind copiii unui fiu de monarh.

Prințul Andrew, al noălea în linia de succesiune

Nașterea lui Lili face ca ducele de York să devină al nouălea în rând la tron. Fiicele sale, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie sunt 10 și respectiv 11.

 

 

 

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 10:48 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova a anunțat suspendarea temporară a prestării serviciilor publice pe întreg teritoriul țării din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY.

Suspendarea serviciilor este rezultatul unor probleme tehnice apărute în funcționarea sistemului MPAY, care afectează capacitatea ASP de a furniza serviciile publice în mod eficient și sigur. Acest lucru poate afecta o gamă largă de servicii publice, inclusiv eliberarea de acte de identitate, certificate de naștere, deces și căsătorie, precum și alte servicii administrative esențiale.

Echipele de specialiști tehnici din cadrul ASP, Agenției de Guvernare Electronică și Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică lucrează în prezent pentru a remedia problemele tehnice și pentru a restabili cât mai curând posibil funcționarea normală a sistemului MPAY și a serviciilor publice asociate.

În timp ce remedierea este în curs, utilizatorii sunt îndemnați să fie răbdători și să urmărească anunțurile oficiale pentru actualizări cu privire la restabilirea serviciilor. ASP și alte instituții implicate depun eforturi pentru a minimiza neplăcerile cauzate de această întrerupere temporară a serviciilor publice și pentru a asigura o revenire cât mai rapidă și mai eficientă la funcționarea normală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău