VIDEO Doi soți din Făleşti şi-au realizat visul acasă. Cu ajutorul finanţării europene au propria fermă de vaci

26 Aug. 2024, 10:22
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
26 Aug. 2024, 10:22 // Actual //  bani.md

Au muncit mulți ani în Italia, însă au luat decizia de a reveni acasă, în Republica Moldova. Vorbim despre soții Lucia şi Constantin Antoci din Făleşti, care în anul 2022 au decis să investească toți banii agonisiți într-o fermă de vaci. Pe lângă investiția proprie, antreprenorii au primit susținere financiară din partea Uniunii Europene.

„Afacerea, de fapt, își are rădăcinile de foarte mulți ani, din momentul de când ne-am căsătorit. A fost visul soțului, eu fiind la început sceptică. După mulți ani, fiind stabiliți în Italia, am decis să revenim acasă. (…) Este un domeniu care necesită investiții extraordinar de mari, iar suma de 2000 euro a fost o parte din ceea ce ne-am propus, astfel am avut și o contribuție proprie pentru a procura un utilaj de răcire a laptelui. Dorim să accesăm și alte proiecte investiționale, pentru că avem aceste oportunități, să creștem, să mai construim o fermă”, a declarat Lucia Antoci.

Istoria soților Antoci face parte din campania lansată de Grupul de presă REALITATEA: „Moldova Alege Europa”, în care povestim despre afaceri lansate cu succes în Republica Moldova, susținute financiar de Uniunea Europeană.

Realitatea Live

19 Sept. 2024, 11:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Sept. 2024, 11:26 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Familia Walton, cea mai bogată din SUA, a reuşit să adune în timp o avere colosală de peste 300 mld. dolari, care vine mai ales din acţiunile Walmart – cel mai mare retailer din lume – pe care familia le controlează. Graţie creşterii fulminante a companiei din acest an, pentru prima dată în istorie, Jim Walton, cel mai tânăr fiu al fondatorului Walmart şi Rob Walton, cel mai în vârstă dintre moştenitori, au ajuns să controleze fiecare averi de 102,5 şi 104,2 mld. dolari, fiind imediat urmaţi de Alice Walton, sora mai mică, cu o avere de 99,7 mld. dolari, scrie Bloomberg.

Familia Walton se află de mult timp în topul celor mai bogate familii din lume, care controlează aproximativ 350 mld. dolari. Fiecare dintre cei trei fraţi a adăugat în acest an aproape 30 de miliarde de dolari la averea lor netă.

Cândva rezervată şi discretă cu privire la averea sa imensă, familia a început recent să investească bani într-o serie de domenii noi. Rob Walton a cumpărat echipa de fotbal american Denver Broncos în 2022, plătind o sumă record de 4,65 miliarde de dolari pentru echipă. Membrii familiei au cheltuit, de asemenea, sume colosale pentru transformarea oraşului natal Bentonville, Arkansas, odinioară adormit, într-un centru artistic şi sportiv în aer liber.

Acţiunile Walmart au crescut cu 53% în acest an, pe fondul creşterii zonei de e-commerce, care a atras milioane de clienţi din clasa de mijloc, în căutare de cumpărături mai ieftine..

În mod surprinzător, niciunul dintre cei trei moştenitori nu este implicat în operaţiunile de zi cu zi ale companiei şi nici nu face parte în prezent din consiliul de administraţie al Walmart.

Rob Walton, care a fost cel mai longeviv membru al consiliului de administraţie al Walmart, s-a retras la începutul acestui an, în timp ce Jim Walton este preşedinte al Arvest Bank Group, creditorul regional fondat de familie cu peste 260 de sucursale în trei state.

Alice Walton, o colecţionară avidă de artă, a depăşit-o recent pe moştenitoarea L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, devenind cea mai bogată femeie din lume.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău