Măsuri drastice luate de „Zuckerberg” al Rusiei: Telegram va dezvălui numerele de telefon și IP-urile utilizatorilor

23 Sept. 2024, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2024, 17:45 // Actual //  Lupu Eduard

Fondatorul Telegram, Pavel Durov (i se mai spune Zuckerberg al Rusiei n.a), a anunțat că platforma va putea divulga numerele de telefon și adresele IP ale utilizatorilor care încalcă regulile sale, în urma unor „solicitări legale justificate” din partea autorităților. Aceste modificări sunt incluse în termenii actualizați de furnizare a serviciilor și în politica de confidențialitate a aplicației.

Durov a subliniat că aceste măsuri au scopul de a „descuraja infractorii” care abuzează de funcționalitățile platformei. În mesajul său, el a explicat că numerele de telefon și IP-urile utilizatorilor care încalcă regulile pot fi transmise autorităților competente în conformitate cu cererile legale adecvate.

De asemenea, Durov a menționat că echipa de moderare a Telegram, utilizând inteligența artificială, a făcut căutările pe platformă, care erau abuzate de vânzătorii de bunuri ilegale, „mai sigure”. „Întregul conținut problematic pe care l-am identificat în căutare nu mai este disponibil”, a adăugat el.

Într-o altă declarație, Durov a comentat despre detenția sa din Paris, promițând să îmbunătățească platforma în lupta împotriva criminalității. El a recunoscut că numărul în creștere de utilizatori Telegram, ajungând la 950 de milioane, a dus la dificultăți care au permis infractorilor să abuzeze de aplicație.

Durov a fost reținut pe 24 august la aeroportul Le Bourget din Franța, fiind interogat de procuratura din Paris în legătură cu diverse infracțiuni cibernetice. A fost plasat sub control judiciar, interzicându-i-se să părăsească Franța, și a fost obligat să depună o cauțiune de 5 milioane de euro.

Criticând acuzațiile care i se aduc, Durov a declarat că este greșit să fie tras la răspundere CEO-ul unei platforme pentru infracțiunile comise de terți prin intermediul acesteia, subliniind că acțiunea corectă a statului ar fi să depună plângeri împotriva platformei în sine, nu împotriva directorului ei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Sept. 2024, 16:31
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
23 Sept. 2024, 16:31 // Actual //  bani.md

Se apropie Ziua Naţională a Vinului, ediţia XXIII, marcată în perioada 5-6 octombrie în Republica Moldova. Un eveniment special, în care întreaga țară va omagia vinul şi truda neobosită a vinificatorilor noştri.

Cei care îşi doresc să sărbătorească vinul departe de aglomeraţia urbană şi Piaţa Marii Adunări Naţionale, sunt invitaţi pe data de 5 octombrie la Castel Mimi, aflat la doar 40 de km de Chişinău, unde va fi organizat tradiţionalul eveniment “Show Must Go On”. Pe lângă vinul tânăr pe care vinăria îl va turna în pahare din sticlă, în cantităţi nelimitate, oaspeţii vor fi ademeniţi cu plăcinte tradiţionale şi miros de grătare încinse, delicii din carne gătite în prezenţa vizitatorilor de bucătari pricepuți.

 

Şi ce fel de sărbătoare ar fi fără muzică?! Pe toată durata evenimentului oaspeţii se vor bucura de muzică live interpretată de Felicia Dunaf cu DUNAFF BAND, care vor binedispune publicul cu hituri locale şi internaţionale. Ansamblul “Dorurele”, Maria Iliuţ şi “Crenguţă de Iederă” vin să facă spectacol folcloric, iar surpriza zilei este îndrăgita cântăreaţă de muzică populară, Zinaida Julea, care va susţine un recital. Din programul artistic nu va lipsi arhicunoscuta piesă “E sărbătoare şi răsună muzica”.

Pentru a celebra strugurii roditori și vinul moldovenesc din soiuri autohtone, pe teritoriul Castelului Mimi, una dintre cele mai frumoase 15 vinării din lume, va fi jucată o horă imensă. Toți oaspeții, de la mic la mare, se vor prinde în această horă, alături de Ansamblul de dansuri populare „Strămoșeasca”.

Petrecăreţii sunt îndemnaţi să vină la Castel Mimi cu Trenul Vinului, pentru a se distra pe cinste şi a renunţa la automobilele proprii în favoarea transportului ecologic. La coborâre, călătorii vor fi întâmpinaţi festiv cu dansuri populare, pâine şi sare de către Ansamblul “Strămoşeasca”.

“Show Must Go On” se va încheia după ora 20:00 cu ritmuri muzicale mixate de DJ, timp în care părinţii şi copiii vor putea coace bezele la foc deschis – un moment perfect pentru a încheia o zi de neuitat.

Pentru mai multe detalii despre programul Zilei Naţionale a Vinului la Castel Mimi accesaţi castelmimi.md.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău