Producătorul de aeronave Boeing ar putea să își vândă din active, pentru a-și îmbunătăți situația financiară

21 Oct. 2024, 09:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
21 Oct. 2024, 09:56 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Boeing explorează vânzarea de active, într-o încercare de a-şi consolida finanţele fragile prin renunţarea la unităţile sale neesenţiale sau neperformante, a relatat publicaţia Wall Street Journal, transmite News.ro.

Săptămâna trecută, producătorul de avioane a ajuns la un acord pentru a vinde o mică unitate de apărare care produce echipamente de supraveghere pentru armata SUA, potrivit surselor citate de ziar.

Boeing a trecut dintr-o criză în alta în acest an, începând cu 5 ianuarie, când un panou de uşă s-a desprins în aer de pe un avion 737 MAX. De atunci, CEO-ul companiei a demisionat, producţia a fost încetinită, în timp ce autorităţile de reglementare investighează cultura de siguranţă a companiei, iar în septembrie 33.000 de muncitori sindicalizaţi au intrat în grevă.

WSJ a scris că în recentele întâlniri privind performanţele financiare, noul CEO, Kelly Ortberg, a cerut şefilor de divizii să prezinte valoarea acelor unităţi pentru companie.

Consiliul de administraţie al Boeing s-a întâlnit recent pentru a discuta următorii paşi pentru companie, unde directorii iau discutat cu şefii diviziilor şi au analizat rapoartele pentru a examina starea fiecărei unităţi.

Boeing a refuzat să comenteze informaţiile.

Muncitorii afiliaţi la sindicatul companiei sunt aşteptaţi să voteze miercuri asupra unei noi propuneri de contract, care include o creştere salarială de 35% pe o perioadă de patru ani.

Greva a oprit producţia celui mai bine vândut avion al companiei, 737 MAX, precum şi a modelelor 767 şi 777, exercitând o presiune suplimentară pe finanţele sale deja slăbite.

La începutul acestei luni, Boeing a anunţat că va reduce 17.000 de locuri de muncă, adică 10% din personalul său global, şi va înregistra pierderi de 5 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:08 // Actual //  Ursu Victor

În cadrul anchetei penale „INTERPOL”, Procuratura Anticorupție, cu sprijinul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), a ridicat două automobile cu o valoare totală de aproximativ 1,2 milioane MDL. Aceste bunuri reprezintă o parte din mita plătită în schema de corupție pentru blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL, fiind considerate bunuri infracționale. În total, au fost aplicate măsuri de sechestru în valoare de peste 11,7 milioane MDL pe teritoriul Republicii Moldova.

Investigația face parte dintr-o colaborare internațională între Republica Moldova și Franța, demarată în aprilie 2024, vizând o presupusă schemă de corupție prin care funcționari publici din mai multe țări primeau mită pentru a facilita blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL în cazul infractorilor internaționali aflați în căutare. La nivel național, ancheta a fost sprijinită de ofițerii și procurorii francezi, precum și de Biroul Federal de Investigații al SUA.

În cadrul investigațiilor din iunie 2024, au avut loc percheziții multiple în Republica Moldova, iar procurorii au analizat documente și materiale ridicate cu sprijinul Centrului Național Anticorupție și al Inspectoratului Național de Investigații. Au fost audiate zeci de persoane, unele dintre ele fiind reținute și arestate preventiv.

Potrivit probelor adunate până în prezent, un grup criminal organizat ar fi pus la cale o schemă de corupție în care avocați și foști funcționari publici moldoveni, cu implicarea unei companii din Emiratele Arabe Unite, depuneau cereri false la INTERPOL, solicitând blocarea Notificărilor Roșii pe motiv că persoanele în cauză aveau statut de solicitanți de azil în Republica Moldova. Aceștia au obținut astfel o favoare ilegală, iar funcționari publici din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) au inițiat procedura de azil în mod ilegal, fără ca persoanele implicate să fie fizic prezente în țară.

În paralel, Procuratura Anticorupție a desfășurat investigații financiare prin Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, identificând fluxuri financiare suspecte și bunuri infracționale care urmează a fi confiscate. Printre bunurile sechestrate se numără proprietăți imobiliare și vehicule de lux, dar și conturi bancare și mijloace bănești.

Printre bunurile confiscate se numără:

  • Casă de locuit și teren pentru construcții în Chișinău, în valoare de aproximativ 3,45 milioane MDL
  • Cota-parte din apartamente și case în Chișinău și Vadul lui Vodă, cu valori de aproximativ 2,04 milioane și 3,26 milioane MDL
  • Mașini de lux, inclusiv Toyota Camry, Range Rover, și Mercedes GLC
  • Conturi bancare și mijloace bănești în valoare de aproximativ 41.449 EUR și 600 USD

Ancheta continuă, iar Procuratura Anticorupție colaborează cu autoritățile din diverse jurisdicții pentru a descuraja activitățile infracționale care afectează investigațiile internaționale. De asemenea, în urma acestei anchete, INTERPOL a deblocat Notificările Roșii pentru persoanele implicate în această schemă, oprind astfel utilizarea acesteia de către fugarii internaționali.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău