A fost desemnată plaja anului 2023. Un loc cu adevărat decupat din Paradis

08 Mart. 2023, 08:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mart. 2023, 08:05 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit site-ului de călătorii, tripadvisor, plaja Baia do Sancho de pe insula vulcanică Fernando de Noronha, situată în largul coastei Braziliei, a fost desemnată plaja anului 2023.

Aceasta ocupă primul loc – pentru a șasea oară – într-un clasament întocmit pe baza calității și numărului recenziilor și evaluărilor călătorilor Tripadvisor pentru plajele din întreaga lume, colectate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022.

Baia do Sancho, situată la mai mult de 321 km de Brazilia continentală, a adunat până în prezent peste 8.500 de recenzii, dintre care peste 90 la sută au acordat râvnitul calificativ „cinci stele”.

Eagle Beach din Aruba revendică medalia de argint la nivel mondial, bronzul revine Cable Beach din Australia de Vest.

Locul al patrulea este ocupat de plaja impresionantă Reynisfjara Beach, situată în apropierea satului Vik din Islanda, care are nisipuri negre și formațiuni stâncoase impunătoare. S-ar putea să o recunoașteți din Game of Thrones.

Restul topului mondial al celor mai bune 10 plaje include Grace Bay Beach din Turks și Caicos (locul cinci) și Praia da Falesia din regiunea Algarve din Portugalia (locul șase) – „o plajă frumoasă, curată, cu nisip fin și cu stânci roșii care par să nu se mai termine”.
Plaja Radhanagar Beach de pe insula Havelock din India ocupă locul al șaptelea, un recenzent recomandând călătorilor „să rămână pentru apusul soarelui pentru o experiență de neuitat”.

Aceasta este urmată de Spiaggia dei Conigli de pe insula italiană Lampedusa (locul opt) și de plaja Varadero din Cuba (locul nouă), care este „extrem de frumoasă”.

Despre locul 10, Kaanapali Beach, de pe insula Maui, din Hawaii, un vizitator a remarcat: „Când te gândești la un paradis hawaiian… acesta este”.

Alte plaje din SUA care au intrat în clasamentul global sunt Siesta Beach din Florida (locul 11, al doilea în SUA) și „Instagrammable” Driftwood Beach de pe insula Jekyll din Georgia (locul 12, al treilea în SUA).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică piața muncii în Republica Moldova este diversă or, există domenii unde numărul femeilor este cel mai mare. 10 sectoare în care femeile reprezintă o majoritate covârșitoare a angajaților:

 1. Producția de îmbrăcăminte – 89%: Industria confecțiilor este un domeniu în care femeile sunt bine reprezentate, contribuind semnificativ la procesul de producție.
 2. Asistență socială – 86%: Sectorul asistenței sociale oferă un cadru propice pentru angajarea femeilor dornice să sprijine și să ajute comunitatea.

3.  Asistență medicală – 84%: Sănătatea este un domeniu vital și femeile sunt implicate în mod activ în furnizarea îngrijirilor medicale esențiale.

 1. Poștă și livrare – 79%: Industria poștei și a serviciilor de livrare reprezintă un alt domeniu în care femeile dețin o pondere semnificativă în ceea ce privește forța de muncă.
 2. Biblioteci, arhive, muzee – 79%: Cultura și educația sunt domenii în care femeile se remarcă prin contribuțiile lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural.
 3. Educație – 77%: Femeile sunt larg reprezentate în sistemul de învățământ, ocupând diverse poziții, de la profesori la personal administrativ.
 4. Prelucrare piele – 77%: Industria prelucrării pielii oferă oportunități de angajare pentru femeile care sunt pricepute în arta lucrului manual.
 5. Activități juridice și contabile – 74%: Sectorul juridic și cel contabil sunt domenii în care femeile aduc expertiză și profesionalism.
 6. Turism – 72%**: Industria turismului oferă numeroase oportunități de angajare pentru femeile interesate de servicii în domeniul ospitalității și turismului.
 7. Sectorul financiar – 71%: Femeile sunt bine reprezentate în sectorul financiar, ocupând poziții de la contabili și auditori la manageri de investiții.

Pe de altă parte, există și sectoare în care prezența femeilor este mai scăzută. Iată cele mai puțin reprezentate 10 industrii:

 1. Producție de petrol și gaze – 6%
 2. Construcții – 13%
 3. Investigații și securitate – 13%
 4. Silvicultură – 15%
 5. Reparația și întreținerea mașinilor și echipamentelor – 16%
 6. Transport terestru – 18%
 7. Comerț cu transport – 18%
 8. Structuri metalice – 18%
 9. Colectarea și tratarea deșeurilor – 21%

10.Transport pe apă – 22%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău