A fost lansată platforma de instruire la distanță în domeniul legislației muncii

20 Ian. 2022, 15:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Ian. 2022, 15:16 // Actual //  Lupu Eduard

Platforma www.instruiri.cnpm.md vine în ajutorul angajatorilor, specialiștilor din sfera resurselor umane, precum și al celor interesați de domeniul legislației muncii, și a fost dezvoltată de Confederația Națională a Patronatului din Moldova (CNPM) cu asistența Organizației Internaționale a Muncii (ILO), informează TRIBUNA.

Platforma conține cinci module gratuite de instruire cu privire la perfectarea și realizarea relațiilor individuale de muncă, răspunderea în relațiile de muncă, controlul respectării legislației muncii, soluționarea litigiilor de muncă, securitatea și sănătatea în muncă, precum și dialogul social în relațiile de muncă. Pe lângă accesul direct la programele interactive de instruire, utilizatorii înregistrați pe platformă vor putea participa la seminare online, care vor fi organizate periodic de CNPM și vor putea descărca șabloane de acte necesare în anumite situații ce țin de relațiile de muncă.

Utilizatorii platformei își pot organiza individual termenele de învățare, ceea ce înseamnă că pot face pauze atunci când doresc, iar sistemul le va urmări oricum progresul când revin la modul. Participanții care vor urma toate cele cinci module de instruire vor putea obține la sfârșit un certificat din partea CNPM, ce va confirma cunoștințele obținute.

Vladislav Caminschi, director executiv al CNPM: „Criza provocată de COVID-19 a accentuat și mai mult problemele de pe piața muncii și ne-a determinat să extindem noul serviciu și să creăm un instrument inovator, ce va putea răspunde nevoilor actuale ale tuturor actorilor relevanți de pe piața muncii. Cu asistența financiară și expertiza oferită de ILO pentru dezvoltarea platformei, elaborarea curriculumului și a materialelor de formare, am reușit să creăm un instrument util privind organizarea și dezvoltarea relațiilor de muncă atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Vom continua să dezvoltăm această platformă pentru ca ea să devină o resursă de referință pentru toți cei interesați de legislația muncii și să le ofere reperele necesare în activitatea profesională zilnică” .

Platforma www.instruiri.cnpm.md a fost dezvoltată în baza unui serviciu de formare în dreptul muncii, creat de CNPM cu asistența financiară și metodologică a ILO, pentru a sprijini angajatorii să cunoască și să aplice corect legislația muncii pe durata și la încetarea raporturilor de muncă.

Lansarea platformei e-learning în domeniul legislației muncii a fost salutată de reprezentanții mai multor companii. Unul dintre ei, Alexei Ciorap, din cadrul întreprinderii SUPRATEN, a menționat:

„Este un instrument util și necesar nu doar pentru angajatori, dar și pentru specialiștii în resurse umane din cadrul oricărei întreprinderi. Platforma este bine structurată și prietenoasă, de aceea cred că ne va ajuta să economisim mult timp și efort în procesul de informare și identificare a răspunsurilor la întrebările care apar în activitatea noastră cotidiană”.

Notă: Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova este o organizație umbrelă a mediului de afaceri, împuternicită legal să promoveze și să apere interesele legitime ale membrilor săi în relațiile cu autoritățile publice, sindicatele și alte persoane juridice. Membri ai Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova sunt federații și asociații patronale din majoritatea ramurilor economiei naționale, precum și o serie de companii mari. În calitate de partener social, CNPM participă la dialogul social tripartit la nivel național, negociază convenții colective la nivel național, examinează și avizează proiecte de legi și reglementări pe probleme economice și sociale, înaintează propuneri de politici în vederea îmbunătățirii activității de întreprinzător şi crearea condiţiilor de atragere a investiţiilor străine.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 10:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 10:55 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova găzduieşte un eveniment unic în istoria sa. Peste 50 de lideri din Europa vor participa la doilea summit al Comunităţii Politice Europene. Acesta este un for de discuții înființat în urmă cu un an, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Or, cerul Republicii Moldova este împânzit cu avioanele oaspeților care și-au anunțat prezența la eveniment.

Până la această oră, la Chișinău a sosit prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander de Croo, înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Secuirtate, Josep Borrell, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, președintele României Klaus Iohannis.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău