AEE va colabora cu Facilitatea de Finanțare a Economiei Verzi a BERD pentru a promova energia regenerabilă 

02 Sept. 2021, 16:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Sept. 2021, 16:02 // Actual //  Otilia Cotruța

Agenția pentru Eficiență Energetică anunță semnarea unui memorandum de colaborare cu Facilitatea de Finanțare a Economiei Verzi (GEFF Moldova), în vederea promovării investițiilor în eficiența resurselor și energie regenerabilă. GEFF Moldova reprezintă o linie de credit de 20 de milioane de Euro, oferită de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare prin intermediul băncilor comerciale locale, de care pot beneficia atât întreprinderile private, cât și sectorul rezidențial, pentru a-și îmbunătăți eficiența energetică a proceselor, imobilelor sau pentru a instala capacități de generare a energiei regenerabile.

În cadrul Memorandumului de colaborare, beneficiarii programului „Clean Technology Innovation Programme for SMEs and Start-ups in the Republica of Moldova” vor putea beneficia de finanțare suplimentară în condițiile GEFF. Programul este finanțat de Organizația pentru Dezvoltare Industrială a ONU (UNIDO) și implementat de Agenția pentru Eficiență Energetică. Obiectivul acestuia este de a oferi asistență și mentorat, dar și granturi pentru idei de afaceri în domeniul energiei verzi.

GEFF este un program al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), implementat în 27 de țări, ce a oferit finanțare de peste 4,6 miliarde de euro pentru mai multe 190 de mii de companii și persoane fizice, astfel fiind evitate emisii de CO2 de peste 8,6 milioane tone anual.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală