Afacere cu îngheţată artizanală, dezvoltată cu ajutorul ODA: „Îngheţata nu este de ieri niciodată”

11 Mart. 2024, 10:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
11 Mart. 2024, 10:08 // Actual //  Soroceanu Olga

Valeria Avram este o tânără care împreună cu familia sa în anul 2022 a lansat o afacere de producere a îngheţatei artizanale. Antreprenoarea a adus în Moldova franciza italiană  „Gioelia”. 

„Noi ne ocupăm cu producerea înghețatei artizanale, pe care o facem în fiecare dimineață. Înghețata nu este de ieri niciodată. Afacerea a început în familie, avându-i ca angajați pe mama, soțul și fratele. În prezent, avem nouă angajați și cred că în sezonul de vară echipa va fi în creștere”, susţine Valeria Avram.

Tânăra antreprenoare şi-a dezvoltat afacerea cu sprijinul financiar al Guvernului Republicii Moldova şi Uniunii Europene, prin intermediul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Femeia a accesat finanţare nerambursabilă în cadrul Programului PARE 1+1 în valoare de 250 mii lei şi Start pentru Tineri – 200 mii lei. 

„Datorită Programului PARE 1+1 am procurat utilajul de bază, care este mașina de produs înghețată și pasteurizatorul, fără de care nu am putea lucra zi de zi. În cadrul Programului Start pentru Tineri am procurat cuptorul în care producem torturile în perioada de iarnă. În plus, am achiziționat un aparat care produce frișca și îl utilizăm pentru diferite deserturi sau topping-uri”, spune antreprenoarea. 

Aurelia Avram este recunoscătoare pentru sprijinul acordat antreprenorilor de Uniunea Europeană şi Guvernul Republicii Moldova şi îndeamnă tinerii să nu ezită să aplice la programele de granturi disponibile. 

„Vreau să mulțumesc pentru suportul acordat și pentru că, datorită finanțatorilor  iarna avem un asortiment mai mare de prăjituri. Încurajez tinerii care nu dispun de investiții suficiente pentru afacere să aplice la ODA, pentru că sunt pași simpli de urmat. De asemenea, îi încurajez pe cei care lucrează peste hotare și vor să își deschidă o afacere acasă, sunt bineveniți, pentru că sunt programe care îi stimulează”, afirmă cu încredere Valeria Avram. 

Mai multe detalii despre programele de granturi accesibile prin intermediul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului puteţi afla accesând www.oda.md

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău