Afacerea din care Regele Charles al III-lea a făcut milioane de dolari

19 Sept. 2022, 12:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Sept. 2022, 12:07 // Actual //  Lupu Eduard

Înainte de a deveni Rege, Charles nu și-a îndeplinit doar atribuțiile regale. El a pus pe picioare și o afacere de milioane de dolari, bazată pe alimente și băuturi organice, venite direct de la ferma sa. Astfel, a devenit unul dintre cel mai mare brand de acest tip din Marea Britanie, potrivit CNN Business.

Charles, un susținător pasionat al protejării mediului înconjurător, a pus pe picioare încă din anul 1990 Duchy Originals, un brand prin care comercializa produsele din ferma sa, Home Farm. De atunci, a devenit cel mai mare brand de alimente și băuturi organice din Regatul Unit, potrivit companiei.

În anul 2021 compania actualului Rege a câștigat aproximativ 4,1 milioane de dolari, fără a fi luate în calcul taxele. Deși brandul a avut și perioade mai puțin profitabile, acesta a prosperat din anul 2009, atunci când a intrat într-un parteneriat cu brandul de supermarket-uri Waitrose.

Afacerea bazată pe produse organice din ferma regală

Lanțul de alimente de lux are acum dreptul exclusiv de a vinde produse sub numele Duchy, iar cumpărătorii pot achizițioan somon, cârnați, lapte, morcovi și afine care pot fi găsite sub numele de „Waitrose Duchy Organic”.

„S-a transformat într-o afacere de mare succes. Poți simți că acest brand are inimă și suflet în spate”, a spus Andrew Bloch, expert în relații publice din Londra.

Prințul a studiat agricultura ecologică și este foarte probabil să se descurce în afacere.

Regele Charles, un adept al protejării mediului înconjurător

Primul produs Duchy Originals a fost un biscuit din ovăz vândut în 1992, urmând a fi produse și fructe, legume, carne sau bere.

„De la începutul anilor 1980, când am avut pentru prima dată responsabilitatea de a gestiona un teren de sine stătător la Highgrove, mi-am dorit să mă concentrez pe o abordare a producției de alimente care să evite impactul sistemului predominant și convențional al agriculturii industrializate, care are un efect dezastruos asupra fertilității solului, biodiversității și sănătății animale și umane”, a declarat Charles în 2021.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău