Trolling social pe Facebook! Spatari le bate obrazul organizatorilor de proteste să doneze banii prin asistența socială

19 Sept. 2022, 12:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Sept. 2022, 12:54 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, într-un  mesaj pe Facebook, le recomandă celor care organizează proteste să nu distribuie plățile către persoanele nevoiașe prin intermediari pe rețelele de socializare, ci să doneze banii pentru a fi distribuiți prin sistemul de asistență socială.

„Asistenții sociali vor identifica mai bine persoanele care au nevoie de ajutorul de câteva sute de lei pe care îl oferiți și îl vor distribui la nivel local, fără a obliga nevoiașii să se deplaseze până la Chișinău. Suntem gata să ne implicăm pentru a utiliza mai eficient banii Dvs. în scopuri sociale. Primul pas este să donați în Fondul de susținere a populației. Vă asigurăm de transparență completă în distribuire şi raportare”, susține Spatari.

În ultima perioadă s-au intensificat protestele antiguvernamentale ale Partidului Șor. Participanţii la protestele sunt aduşi organizat din raioane de către activiştii formaţiunii, iar la întoarcerea acasă primesc o remunerare de 200 de lei.

Participanţii la protestele Partidului Şor sunt aduşi organizat, cu transport gratuit, achitat de către Partidul Şor. Autocarele şi microbuzele sunt parcate la două cartiere de la Parlament, pe străzile Maria Cibotari sau Serghei Lazo. După ce sosesc toţi de prin raioane, oamenii sunt conduşi la locul unde urmează să se desfăşoare acţiunea de protest. De exemplu, la protestul de vinerea trecută au fost identificaţi locuitori din diferite sate din raioanele Hânceşti, Orhei, Căuşeni, Străşeni, Ungheni şi altele.

Realitatea Live

25 Feb. 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Feb. 2024, 14:27 // Actual //  Lupu Eduard

În raportul său recent, Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) susține că nu există niciun indiciu că gruparea limitată de trupe rusești desfășurate în Transnistria ar putea întreprinde operațiuni la sol care să reprezinte o amenințare directă pentru Ucraina.

Această concluzie contrazice temerile anterioare că autoritățile transnistrene ar putea sprijini acțiuni hibride rusești cu scopul de a destabiliza Moldova, prin solicitarea unui referendum pentru aderarea la Rusia. ISW consideră că astfel de acțiuni ar reprezenta o amenințare la adresa stabilității politice și sociale a Moldovei, dar nu ar implica un pericol militar pentru Ucraina.

Forțele ucrainene nu au observat nicio activitate militară în Transnistria care să indice o amenințare iminentă la adresa Ucrainei. ISW afirmă că, în ciuda posibilității unui referendum pentru aderarea la Rusia, probabilitatea unui atac terestru rusesc asupra Ucrainei din Transnistria rămâne scăzută.

Analiza ISW sugerează că gruparea transnistreană a armatei ruse nu ar fi capabilă să lanseze o operațiune terestră semnificativă împotriva Ucrainei, chiar dacă ar dori acest lucru.

Anterior, s-a speculat că în cadrul unui congres al deputaților locali de toate nivelurile, programat pentru 28 februarie în Transnistria, ar putea fi solicitată aderarea regiunii la Rusia, sub conducerea președintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea, ISW consideră că acest lucru nu ar duce la un conflict militar direct între Rusia și Ucraina prin intermediul Transnistriei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău