Al doilea cel mai bogat om din Rusia, pe cale să fie sancționat de SUA

15 Dec. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Dec. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Statele Unite intenționează să impună sancțiuni lui Vladimir Potanin, unul dintre cei mai bogați bărbați din Rusiei, dar nu va sancționa și Nornickel, compania la care este acționar majoritar, a informat Wall Street Journal, citând oficiali americani, potrivit Reuters.

Acțiunea, care ar putea avea loc joi, este de așteptat să includă sancțiuni împotriva lui Potanin, dar și a soției sale Ekaterina Potanina și a unui iaht pe care îl deține, a informat miercuri WSJ.

În timp ce Washingtonul caută modalități de a reduce la maxim modalitățile Rusiei de a finanța războiul, SUA vor să sancționeze și Interros, conglomerat rus controlar de oligarhul Potanin, și Rosbank, pe care Interros a cumpărat-o de la Société Générale SA la începutul acestui an.

Potanin este acționar majoritar al MMC Norilsk Nickel PJSC GMKN.MM sau Nornickel, care nu va fi sancționat, potrivit WSJ.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Nornickel este cel mai mare producător de paladiu și nichel rafinat din lume.
Guvernul Regatului Unit a anunțat în iunie sancțiuni care lovește oamenii apropiați ai lui Putin, printre care și Potanin, al doilea cel mai bogat om al Rusiei.

„Potanin continuă să adune bogății în timp ce sprijină regimul lui Putin, achiziționând Rosbank și acțiuni la Tinkoff Bank în perioada de după invazia Rusiei în Ucraina”, spunea atunci guvernul britanic.

Deputatul Yuri Șvitkin, președintele adjunct al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, spunea în septembrie că Roman Abramovici, Oleg Deripaska, Vladimir Potanin și toți ceilalți ar trebui să facă mai multe pentru armata rusă din Ucraina.

„De exemplu, structurilor oligarhice ar trebui să li se încredințeze, lui Abramovici trupele aeropurtate, lui Deripaska unitățile de infanterie motorizată, lui Potanin diviziile de tancuri”, susținea președintele adjunct al Comisiei de Apărare din Duma de Stat.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău