Alexandru Ciudin, Directorul AEE a participat la conferința ,,Abordare Regională: Parteneri în energie”

07 Oct. 2021, 12:56
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
07 Oct. 2021, 12:56 // Actual //  MD Bani

Alexandru Ciudin, Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică a participat la cea de-a II-a ediție a evenimentului ,,Abordare Regională: Parteneri în energie” organizat de către Energynomics – platformă de comunicare online dedicată sectorului energetic din România.

Evenimentul a avut drept scop informarea companiilor interesate cu privire la tendinţele, provocările şi oportunităţile pe care experţii în sectorul energetic le identifică în Republica Moldova și în România, și pentru a consolida experți și factori de decizie din industria energetică, facilitând schimbul de idei și cooperare pentru o legătură mai strânsă între autoritățile și companiile din cele două țări.

La conferință au participat specialiști din domeniul energetic, reprezentanți ai companiilor active în sector, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu, printre care  Andrei Spînu, Viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Alexandru Săndulescu, Înalt Consilier, Misiunea Înalților Consilieri UE în Republica Moldova,  Violina Șpac, director ANRE Moldova, Ion Sterian, Transgaz România, reprezentanți ai Premier Energy, Moldova Gaz și alții.

AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău