Aliona Miron a fost numită judecătoare la Curtea Supremă de Justiție. Ce avere are aceasta

09 Sept. 2021, 15:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Sept. 2021, 15:13 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Curtea Supremă de Justiție are un nou membru începând cu ziua de astăzi, după ce Parlamentul a dat vot de încredere. Este vorba de Aliona Miron, care din anul 2019 și până în prezent, a deținut funcția de vicepreședinte interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, scrie Realitatea.md.

Candidatura acesteia a fost aprobată, după ce în ședința de ieri a Comisiei juridice, numiri și imunități a Legislativului a fost aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

În continuare, Realitatea.md vă oferă un scurt istoric a carierei magistratei, dar și a averii acesteia.

CARIERĂ

Aliona Miron este magistrată din anul 2009. Mai întâi aceasta a fist numită pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Rîșcani, municipiul Chișinău, printr-un decret al președintelui Republicii Moldova. Ulterior, în 2014, Miron a fost numită în funcţia de judecător, pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

Aceasta a fost evaluată din 2014 și până în 2019 de Colegiul de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor cu calificativul foarte bine. Membrii Colegiului au constat că judecătoarea nu a fost pedepsită disciplinar, iar numele ei nu figura în dosare pierdute de Republica Moldova la CtEDO.

Ea a activat până acum doar la Judecătoria Chișinău (la Judecătoria sect. Râșcani, devenită ulterior Judecătoria Chișinău).

DISTINCȚII 

Conform Hotărârii nr. 374/16 din 19 mai 2015 Consiliul Superior al Magistraturii i-a conferit gradul III (trei) de calificare.

Prin Hotărârea nr. 603/41 din 15 noiembrie 2011, Consiliul Superior la Magistraturii a validat Hotărîrea Colegiului de calificare prin care i s-a acordat gradul IV (patru) de calificare al judecătorului.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală