Amazon susține legalizarea marijuanei și renunță la testarea angajaților pentru anumite posturi

02 Iun. 2021, 16:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 16:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Amazon sprijină un proiect de lege privind legalizarea canabisului la nivel federal în SUA. De asemenea, compania va renunța la testarea angajaților pentru consumul de marijuana în cazul anumitor posturi. Anunțul a fost făcut de directorul diviziei globale David Clark.

Echipa de politici publice a companiei de comerț electronic va sprijini activ Legea din 2021 privind reinvestirea și expunerea oportunității Marijuana (Legea MORE), care urmărește legalizarea marijuanei la nivel federal, a declarat șeful consumatorilor Dave Clark.

“În trecut, la fel ca mulți angajatori, am descalificat candidații Amazon care au fost testați pozitiv pentru consumul de marijuana. Având în vedere direcția în care se îndreaptă legile din SUA, ne-am schimbat politica”, a spus Clark.

De asemenea, Amazon va renunța la testarea angajaților pentru consumul de canabis în cazul posturilor ce nu necesită aprobarea Departamentului Transporturilor, scrie Fox Business.

Totuși, gigantul Amazon nu permite încă comercializarea de marijuană pe propria platformă.

Amazon a mai spus că își modifică instrumentul de urmărire a productivității lucrătorilor, „Time off Task”.

„Începând de astăzi, vom calcula acum media de timp liber pentru o perioadă mai lungă pentru a ne asigura că există mai mult semnal și mai puțin zgomot – consolidând intenția inițială a programului”, a spus Clark.

 

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.