Unele regiuni din Japonia vând case cu doar 500 de dolari. Unele se dau și pe gratis

02 Iun. 2021, 16:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 16:11 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Japonia este plină de milioane de case libere, numite akiya, pe care guvernele locale speră să le vândă la un preț foarte mic, cu 500 de dolari sau chiar mai puțin.

În general, peste 13% din cele 62 de milioane de case din țară sunt neocupate, în special în prefecturile rurale, cum ar fi Wakayama, Tokushima, Kagoshima și Kochi. În aceste regiuni, rata medie a locuințelor vacante este de până la 18%.
Noul program condus de premierul Yoshihide Suga are scopul de a stimula economia rurală japoneză prin încurajarea turismului, a afacerilor și a unui val de noi rezidenți.

În orașe precum Tochigi și Nagano potențialii cumpărători pot cumpăra case abandonate pentru doar 50.000 de yeni (500 USD). În Okutama, prețul scade la 0 USD.

“Programul nu doar îi ajută pe vechii proprietari, care se luptau să folosească proprietățile și să plătească impozite, ci și pentru oraș, reducând numărul de clădiri abandonate care ar putea prăbuși sau ar putea prezenta riscuri în viitor”, a declarat un purtător de cuvânt al Okutama. Biroul guvernamental a declarat pentru Nikkei, potrivit unui raport al Insider.

În septembrie, guvernele locale s-au oferit să plătească 1 milion de yeni (9.000 de dolari) tuturor lucrătorilor din Tokyo care acceptă să lucreze la distanță de la țară.

Pentru a remedia deficitul de servicii tehnologice din regiune, un bonus de 3 milioane de yeni (27.000 de dolari) este oferit oricui dorește să înființeze o afacere IT în Japonia rurală.

Astfel de subvenții s-au dovedit deja eficiente în Mikasa, în prefectura Hokkaido, unde s-a înregistrat o scădere de 11% a caselor vacante de când orașul a început să ofere bani pentru îngrijirea copiilor și mobilier pentru casă.

Tendințe similare au fost observate în întreaga lume, inclusiv în SUA și în Italia, unde se știe că locuințele dărăpănate din orașele medievale costă doar 1 euro (1,22 dolari).

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:19 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O fabrică de urși de pluș din Coburg, Germania a creat un ursuleț de pluș cu ocazia plecării cancelarului german Angela Merkel din funcție. Ursulețul poartă numele de „Merkel” și are înălțimea de 40 de cm, costă 189 de euro.  Colierul, sacoul și coafura ursulețului îl fac să semene cu Angela Merkel.

500 astfel de urși vor fi fabricați în orașul Coburg din regiunea Bavaria. Nu sunt jucării pentru copii, ci obiecte de colecție. Costul unui urs de pluș este de 189 de euro, iar unul dintre ei va merge chiar la cancelar.

Fabrica este renumită pentru fabricarea unor astfel de păpuși care simbolizează personalități celebre din întreaga lume, așa cum a proiectat anterior păpuși: „Barack Obama, Theodore Roosevelt, Abraham Lincoln, Helmut Schmidt și regina Elisabeta a II-a”.

Martin Hermann, managerul fabricii, a spus descrii fabrica sa ca un centru al producerii „lucrărilor de artă, nu a jucăriilor pentru copii”.

Păpușa „Ursul Merkel” este prezentată purtând o jachetă roșie și pantaloni negri și își pune mâinile una lângă alta, ca faimoasa mișcare Merkel.

Merkel va primi jucăria cu numărul 16, care indică numărul de ani în care a servit în calitate de cancelar german.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală