Unele regiuni din Japonia vând case cu doar 500 de dolari. Unele se dau și pe gratis

02 Iun. 2021, 16:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 16:11 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Japonia este plină de milioane de case libere, numite akiya, pe care guvernele locale speră să le vândă la un preț foarte mic, cu 500 de dolari sau chiar mai puțin.

În general, peste 13% din cele 62 de milioane de case din țară sunt neocupate, în special în prefecturile rurale, cum ar fi Wakayama, Tokushima, Kagoshima și Kochi. În aceste regiuni, rata medie a locuințelor vacante este de până la 18%.
Noul program condus de premierul Yoshihide Suga are scopul de a stimula economia rurală japoneză prin încurajarea turismului, a afacerilor și a unui val de noi rezidenți.

În orașe precum Tochigi și Nagano potențialii cumpărători pot cumpăra case abandonate pentru doar 50.000 de yeni (500 USD). În Okutama, prețul scade la 0 USD.

„Programul nu doar îi ajută pe vechii proprietari, care se luptau să folosească proprietățile și să plătească impozite, ci și pentru oraș, reducând numărul de clădiri abandonate care ar putea prăbuși sau ar putea prezenta riscuri în viitor”, a declarat un purtător de cuvânt al Okutama. Biroul guvernamental a declarat pentru Nikkei, potrivit unui raport al Insider.

În septembrie, guvernele locale s-au oferit să plătească 1 milion de yeni (9.000 de dolari) tuturor lucrătorilor din Tokyo care acceptă să lucreze la distanță de la țară.

Pentru a remedia deficitul de servicii tehnologice din regiune, un bonus de 3 milioane de yeni (27.000 de dolari) este oferit oricui dorește să înființeze o afacere IT în Japonia rurală.

Astfel de subvenții s-au dovedit deja eficiente în Mikasa, în prefectura Hokkaido, unde s-a înregistrat o scădere de 11% a caselor vacante de când orașul a început să ofere bani pentru îngrijirea copiilor și mobilier pentru casă.

Tendințe similare au fost observate în întreaga lume, inclusiv în SUA și în Italia, unde se știe că locuințele dărăpănate din orașele medievale costă doar 1 euro (1,22 dolari).

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău