Cine este Andy Jassy, succesorul miliardarului Jeff Bezos? 6 lucruri de știut despre următorul CEO Amazon

28 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Începând cu data de 5 iulie, directorul general al Amazon, Jeff Bezos renunță la această funcție. El va avea titlul de președinte executiv, iar noul CEO va fi Andy Jassy, actualul șef al diviziei de cloud computing.

1. El a fost presupusul candidat (moștenitor) la funția de CEO

Deși decizia lui Jeff Bezos de a demisiona din funcția de CEO este uluitoare, faptul că Jassy este înlocuitorul său nu este. După ce Jeff Wilke, CEO-ul companiei de consum Amazon, a anunțat că va părăsi compania în primul trimestru al acestui an, Jassy avea o cale clară spre vârf în cazul în care Bezos ar fi ales să renunțe la slujba sa. Ar fi fost o surpriză mult mai mare dacă Amazon ar fi angajat pe cineva din afara companiei.

2. El este un „Amazonian” dedicat, cum sunt majoritatea angajaților

Chiar mai mult decât majoritatea giganților tehnologici, Amazon iubește mantrele sale corporative, care se concentrează pe chestiuni precum importanța de a fi obsedat de clienți, de a rămâne umil și de a încerca lucruri noi ambițioase care ar putea eșua. Jassy, ​​care s-a alăturat companiei în 1997, este la fel de on-message ca Bezos atunci când vine vorba de creditarea succeselor pentru a urma calea Amazon.

„Una dintre părțile culturale importante din Amazon și din AWS este că vrem ca oamenii să experimenteze”, a spus el în 2017. „Vrem să avem o rată de experimentare cât mai mare pe unitate de timp posibil, fără a pierde timpul pe lucruri despre care credem că nu au nicio șansă.”

3. El este deja șef important la Amazon

La moment, Andy Jassy este șeful diviziei de cloud computing (Amazon Web Services).

4. Are un profil scăzut

În timp ce Bezos se numără printre cele mai cunoscute fețe de afaceri din ultimul sfert de secol, este posibil să nu fi fost niciodată vorbindu-se de Jassy, el a fost chiar reticent la întâlniri.

5. Crede în exploatarea detaliilor

„Puteți remedia lucrurile care nu funcționează, atâta timp cât aveți vizibilitate pentru acestea. Și puteți corecta cursul relativ repede. Dar dacă vă îndepărtați atât de mult de detalii și nu aveți mecanismele potrivite pentru a inspecta ceea ce se întâmplă, aflarea problemelor care durează de la 6 la 12 luni face mult mai dificilă corectarea acestora, deoarece gaura este mai profundă . ”, a spus Jassy.

6. La începutul carierei a fost vânzător la Amazon

Din 2003, Jassy și-a dedicat toată atenția serviciilor web. Acest lucru ar putea părea departe de succesul iconic al Amazonului ca vitrina pentru bunuri fizice de orice fel imaginabil. Dar la începutul carierei sale Amazon, Jassy a fost responsabil de vânzări directe către conumatori.  În 2001, când era directorul de produse al companiei pentru muzică, a vorbit cu Billboard despre o promoție specială legată într-o serie Ken Burns PBS despre istoria jazzului.

“Există puțini oameni care sunt poziționați unic pentru a vinde CD-urile, seturile video și DVD și cartea, precum și noi”, a spus el.

 

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.