Americanii ar putea plăti mai puţine taxe. Ce se va întâmpla dacă salariile nu vor ține pasul cu inflația

19 Oct. 2022, 16:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Oct. 2022, 16:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Nu este un secret pentru nimeni că în prezent inflaţia muşcă agresiv din portofelele americanilor – în pofida faptului că salariile din SUA au crescut în ultimul an.

Dar dacă salariul cetăţeanului american nu va ţine pasul cu inflaţia, s-ar putea să existe o serie de scutiri fiscale în 2024. Marţi, IRS a publicat planurile ajustate în funcţie de inflaţie pentru 2023, reajustând intervalele de impozitare, scrie Business Insider.

De exemplu, rata maximă de impozitare de 37% rămâne aceeaşi, dar suma de venit necesară calificării pentru rata în cauză a crescut de la 539.900 USD la 578.125 USD. Între timp, cea mai mică rată de 10% se va aplica persoanelor care câştigă 11.000 USD sau mai puţin, faţă de 10.275 USD în 2022.

Ajustarea parantezei oferă mai mult spaţiu de operare pentru cei cu venituri medii şi mici, care au constituit în mod tradiţional cea mai mare parte a persoanelor care depun declaraţii. În 2022, veniturile de peste 41.775 USD şi sub 89.075 USD au fost impozitate cu 22%; în 2023, acel prag se mută la peste 44.725 USD şi sub 95.375 USD.

De asemenea, persoanele care depun declaraţii vor putea deduce mai mult din venitul lor impozabil, deducerea standard crescând la 13.850 USD pentru persoane fizice şi 27.700 USD pentru cuplurile căsătorite. Creditul pentru impozitul pe venit, care se adresează familiilor cu venituri mai mici, câştigă, de asemenea, un mare impuls în dreptul familiilor eligibile pentru un credit de 7.430 USD. În schimb, pentru persoanele care vor moşteni o avere în 2023, aceasta va trebui să depăşească nivelul de 12.920.000 USD pentru a fi eligibilă pentru impozitul pe imobil.

Este încă un alt aspect al vieţii fiscale americane care suferă un impuls neobişnuit din cauza inflaţiei post-vaccin. În septembrie, Indicele preţurilor de consum — un indicator cheie al inflaţiei — a crescut la 8,2% de la un an la altul, inflaţia de bază (care exclude preţurile volatile la alimente şi energie) urcând la 6,6%. Astfel, nivelul inflaţiei atinge maximul ultimilor 40 de ani, majoritatea salariilor neputând ţine pasul cu scumpurile în cauză.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău