Spaima corupției, care a dat fiori și la Chișinău, spune că s-a măritat dar neagă zvonurile. Ce spune despre soțul său

19 Oct. 2022, 16:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Oct. 2022, 16:04 // Actual //  Lupu Eduard

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spotmedia.ro, că s-a căsătorit, dar a ținut să precizeze că zvonurile prezentate de unele publicații din România sunt departe de adevăr.

În primăvara acestui an, au apărut informații „pe surse” că fosta șefă a DNA s-ar fi căsătorit, „în urmă cu câteva luni bune”, cu fostul ofițer ce-i fusese detașat de la SPP cât timp a condus instituția anticorupție din România.

Într-un interviu Spotmedia.ro, ce va fi publicat integral în această după-amiază, Kovesi a spus care este, de fapt, situația.

„M-am căsătorit acum câțiva ani. Imediat după ce am preluat mandatul la Luxemburg. Este român, prietenul meu pe care l-am avut în România, a lucrat în privat, a fost o relație discretă, este un om extraordinar. Câteodată mă amuz că citesc în presă că sunt măritată cu fostul ofițer SPP. Nu este adevărat, ne amuzăm împreună pe subiectul ăsta. A fost o chestiune personală, a fost o relație destul de lungă și asta e”, a declarat fosta șefă a DNA.

„Așadar, nu mai e singură dna Kovesi, dar ați păstrat brandul Kovesi”, a remarcat Ioana Ene Dogioiu.

„N-am fost niciodată singură. Tot timpul am avut prieteni, familia lângă mine. Legea îmi oferă această posibilitate și soțul meu este un om extraordinar și foarte înțelegător”, a replicat Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a fost la Chișinău în vara anului 2022, iar la conferința din 12 iulie, Kovesi a spus că:

„Prezența mea la Chișinău este de a transmite un mesaj că parchetul este pregătit să ajute autoritățile din Republica Moldova pe calea aderării la UE. Un prim pas în acest sens este semnare unui acord de cooperare cu Procuratura generală. În calitate de candidat la UE, republica Moldova va primi finanțări considerabile de la UE. Este responsabilitatea noastră comună să urmărim posibilii fraudatori cu ce mai mar determinare și eficiență. Trebuie să detectăm mai bine fraudele care aduc atingere intereselor UE și să facem schimb de informații în calitate de parteneri”.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău